Vangsten 2018


VANGSTEN 2018


ALARM !!!, klik hier


 

 

 

 


met heel veel geluk, voorspoed,                gezondheid en goede vangsten!
Amstel  (Uithoorn) 29-12-18 / 9C - ZW4 - bewolkt

Rinus: andermaal vereer ik de Amstel met een bezoek (ditmaal met Gert)  in de hoop de goede vangst van vorig week te evenaren of op zijn minst te benaderen. De kans van slagen schat ik zelf niet bijster hoog in ofschoon de weersomstandigheden hetzelfde zijn, maar we hebben een paar koude nachten achter de rug en het stroompje – vorige week nadrukkelijk aanwezig – ontbreekt nu volledig. Dat we de focus op brasem leggen moge duidelijk zijn en daarvoor deponeren we de feeder in de zone ‘midden tot 3/4’ v/h water. Het duurt in elk geval langer dan vorige week eer de eerste aanbeten worden geregistreerd, die door beide worden ‘gemist’. Gelukkig kunnen we ook een aantal beten verzilveren waardoor we uiteindelijk toch een leuk gewicht aan platten (Gert 9x en ik 6x) bij elkaar vissen. In deze periode v/h jaar moet je daar vrede mee hebben!?


Gouwekanaal  (Gouda) 27-12-18 / 6C - ZW3 - bewolkt

JanV: zondagmorgen toch weer gekozen voor het Gouwekanaal bij de sluizen. Lekker vroeg aanwezig omdat het daar wel eens druk kan zijn, er wordt immers altijd wel een visje gevangen, maar nee samen met Erwin hebben we alleen gezeten, op die ene ‘onbekende’ visser na iets verderop. Tijdens het opzetten van de spullen was het qua weer goed te doen maar dat veranderde rap, de plu werd een onmisbaar attribuut. Rond 8.45 uur begonnen met vissen en in de regel duurt het even voordat je beet krijgt, maar bij terugkomst ‘van een bakkie’ bij Erwin stond de top van de feeder al te stuiteren. Toch was het mis en de beide grote maden helemaal leeg. De volgende inworp was het weer raak, een klein bliekje wist de twee maden nu wel vast te houden. Al met al was het eerste uur niet slecht met 7 vissen en ook bij Erwin kwamen de aanbeten al gauw maar allemaal heel erg voorzichtig. Uiteindelijk hadden we om 12.30 uur beide rond de 18 vissen variërend tussen de 12 en 35 cm, alle blieken en halfwas brasempjes. Mij was wel opgevallen dat de vis erg mager was en de meeste hadden wonden van de snavel van aalscholvers!? De meeste vis zoals gezegd gevangen aan 2 grote maden op een haakje 14 aan 0,12 mm onderlijn van 80 cm. Een klein piertje + made gaf wel beet maar dat duurde wel langer, casters had ik niet bij me. Bij Erwin bleek dat het smeren van een ‘likje’ lever geen kwaad kon. Op naar de volgende zondag en het volgende jaar met hopelijk topvangsten.


Amstel  (Uithoorn) 22-12-18 / 10C - W4 - bewolkt

Rinus: met een graad of 9-10 hebben we een redelijke temperatuur v/d tijd v/h jaar, wind kracht 4 uit het westen en bewolkt, als dit geen brasemweer is…!? Daarom heb ik mijn zinnen gezet op de Amstel waar ik zeker wel een vis(je) verwacht. Op een afstand van ruim 30m, dat is hier op zo’n 60-65% v/h water maak ik twee voerplekken met een tussenruimte van 7-8m. Op rechts deponeer de feeder met hair-montage waarop een boilie en/of worm, wil kijken hoe dit hier uitpakt in deze tijd v/h jaar. De voerstek op links ga ik actief bevissen met lange onderlijn 12/00 en haakje 14. Als er na een uur vissen al 4 platten en een voorn in het net liggen ga ik toch echt geloven dat het vandaag ‘wat wordt’. En het lukt want per uur komt er een soortgelijke vangst bij zodat er na 4,5 uur vissen 25 stuks op de teller staan, 2 voorns en 23 platten (0,7 – 2kg). Daarvan komen er 6 ‘van rechts’, 3 met wormen en 3 met boilie, alle in de laatste twee uren gevangen (wel frappant maar niet onlogisch) en zoals verwacht bij deze visserij wel de grootste exemplaren. Met de traditionele montage ‘op links’ gaat het iets vlugger en zoals gezegd een formaatje kleiner, wellicht omdat ik hier klein aas gebruik zoals caster/made, 2 casters of 3-4 pinkies al dan niet met piepkleine stukjes worm. Al met al toch wel weer verrassend en met een vangstgewicht waarmee je in een ‘zomerse’ wedstrijd geen gek figuur slaat heb ik een heerlijke visdag.


Gouwekanaal  (Gouda) 19-12-18 / 6C - ZW3 - bewolkt

Rinus: na een ruime week met ‘radiostilte’ is er eindelijk weer wat te melden. Met drieën (Dirk, Gert en ikke) belanden we aan het kanaal vooraan bij de sluis, waar we met de feeder aan de slag gaan op de hier kenmerkende afstand ergens tussen 25-35m. Een tikje verbaasd zijn we wel als al na een kwartier de eerste vissen zich melden, een teken dat ‘ze’ zich hier kennelijk wel ‘thuis’ voelen. Nu is het niet zo dat er slag-op-slag gevangen wordt, maar er is wat te ‘loeren’ al zijn de tussenpozen soms (erg) lang en de aanbeten uiterst minimaal. Per persoon komen we uit op aantallen van rond de 15 stuks, overwegend (schep)blieken. Helaas is het rond 13 uur spitsuur met de scheepvaart, waardoor er veel onderstroming ontstaat dat voor veel vuil op de voorslag en haak zorgt. Dit doet mij besluiten om nog effe de Binnen IJssel te bezoeken met de korte stok voor een klussie voorns. Maar dit resulteert in een vergeefse actie, want behalve 2 (bakken van) voorns in de eerste 10 minuten gaat de dobber in de resterende tijd niet meer onder. Weten we dat ook weer…!


Oude Rijn  (Alphen) 19-12-18

Bert: zondag 16-12-2018 winterkoppel comp nr 2 van HSV Alphen. Er werd met 5 koppels gevist in de Oude Rijn tussen Alphen en Koudekerk. Gezien de resultaten van afgelopen periode waren de verwachtingen al niet zo hoog gespannen. Die verwachtingen kwamen helaas weer uit, de totaalvangst kwam uit op wel 1240 gr. De vangst bestond voornamelijk uit baarsjes en een enkele grondel. Het winnende koppel Arie en Ben wisten 810 gram op de kant te brengen. Ik denk dat de vis inmiddels is uitgeweken naar wateren waar we in het nieuwe jaar nog wel wedstrijden mogen vissen. Hebben we toch weer iets om naar uit te zien. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Oude Rijn  (Alphen) 10-12-18 / 8C - NW3 - half bewolkt

Rinus: wederom verrassende vangst (wat mij betreft) in de Rijn nabij Treinweg, met feeder op relatief korte afstand van 25m. Al bij het derde korfje zie ik aanwijzingen dat de vis ‘aanwezig’ is en bij korfje 5 ligt er een schepbliek in het net. De aanbeten, niet allemaal even ‘zichtbaar’, blijven gelukkig komen in de ruim vier uur die ik gevist heb en het meest verrast me de aanbeten telkens kort na de 4 passerende zandhazen (2 leeg, 2 vol). Uiteindelijk 23 stuks op de teller, waarvan 7 platten (grootste 57cm) en veel voorns/blieken om te scheppen. Maden zijn wederom het beste aas ofschoon ik ook platten vang met 2 casters.


Gouwekanaal  (Gouda) 10-12-18

JanV: zondagmorgen lekker verregend aan de waterkant bij het Gouwekanaal waar de plu nog redelijk bescherming gaf tegen regen en wind. Daar aangekomen stonden twee broeders in Petrus (Wim v.d. Wal en Piet Kruit) al te wachten tot het droog zou worden alvorens de spullen uit te laden. Uiteindelijk om 9.00 uur begonnen met vissen en het was net als vorige week niet best, maar ook nu werd een visje gevangen, geen brasem maar meest blieken. Aan het eind van de rit had ik 6 vissen, alle scheppertjes waarvan 2 stuks rond de 30cm, de andere rond de 20cm. Wim had er ook 6 en Piet 8 stuks. Veel kleine beetjes en ook een paar keer uitgekauwde maden, de meeste vis gevangen aan 2 grote maden net aan door de kop en in de bocht van de haak. Casters deden het weer niet, aan een stukje worm kreeg je soms beet. Piet en Wim visten allebei met een worm in combinatie met een (dode) made. Veel meer valt er niet te vermelden, hopelijk volgende week minder regen!


Gouwekanaal  (Gouda) 08-12-18 / 10C - W6 -  bewolkt

Rinus: met windkracht 6 een plekje aan het Gouwekanaal gezocht (en gevonden), waar met de feeder prima te vissen is. Afstanden van 25-35m zijn hier dikwijls voldoende en als de vis wil meewerken kan je en paar leuke uurtjes hebben. Aanvankelijk lukte dat niet echt, want na 3 kwartier zie ik pas wat ‘verdacht’ gerommel aan de top hetgeen leidt tot uitgekauwde maden. Maar allengs worden de  aanbeten meer overtuigend en kan ik de eerste vissen binnen halen. Het zullen er uiteindelijk 22 worden, alle blieken waarvan 3/4 moet worden geschept. Maden of pinkies zijn weer uitgesproken favoriet en zijn beslist ook nodig bij de combi met een (stukje) worm. Helaas vandaag een korte(re) sessie want mijn aanwezigheid is vereist straks op de jaarlijkse ‘middag van de prijsuitreikingen’ v/h HSW wedstrijdseizoen in Café Sport. Met rond de 20 aanwezigen is dit weer een gezellig gebeuren waarbij – behalve terugkijken – natuurlijk ook vooruit gekeken wordt naar het programma voor het komende seizoen. Zoals een ieder inmiddels weet hangen hier de nodige ‘haken en oogjes’ aan vanwege de kwalijke opstelling van enkele grote hengelcubs t.a.v. de uitgifte van wedstrijdvergunningen voor het komende seizoen. Hopelijk krijgt dit item de komende maand nog een positieve wending!?


Oude Rijn  (Alphen) 05-12-18 / 4C - ZO4 -  bewolkt/regen

Rinus: twee dagen aan één gevist bij de Treinweg op dezelfde stek op dezelfde afstand, wel met een totaal verschillend weerbeeld. Dinsdag 8 graden met veel zon en wind uit NW, vandaag 4 graden bewolkt/regen en ZO wind schuin op de kop, dus de plu is onmisbaar. Ben benieuwd of deze twee visdagen effect sorteren en zo ja welke? Beide dagen zo’n 4,5 uur met de lichte feeder gevist op ca. 25m en gevist/gevangen met voornamelijk (dode) maden en/of casters, slechts enkele vissen met de worm. Dinsdag kom ik tot 17 vissen, waarvan 2 platten, 1 kolblei, 2 baarzen en de rest maatvoorns tot wel 34cm. Vandaag 22 stuks, 1 platte, 2 baarzen en de rest voorns. Deze soort verrast me het meest, bijna alle voorns liggen tussen de 20-30cm. Was het begin gisteren uiterst moeizaam (meeste vis in de laatste 2 uur), vandaag liggen er al 3 dikke voorns met de eerste 3 korven in het net en binnen het uur staan er 12 op de teller. Daarna lange tijd stil en weer leven in het laatste anderhalf uur. Hoewel er een klein verschil in aantal is, denk ik dat het vangstgewicht op beide dagen elkaar niet veel ontloopt. Opmerkelijk nog dat op beide dagen volle en lege zandhazen passeren en dat daarna binnen het kwartier de beet weer terug is!


Gouwekanaal  (Gouda) 05-12-18

JanV: in navolging op de Sinterklaaswedstrijd van HSW in het Gouwekanaal ben ik daar zondag ook heengegaan. Om 8.00 uur aanwezig in het pikkedonker dus wachten tot het licht werd, intussen kwamen nog twee vissers uit Pijnakker die vanwege de wind ook hun oog op dit kanaal lieten vallen. Alle gestart met vissen om 8.45 uur en toen was het afwachten. Na een uur een heel voorzichtig beetje maar mis, opnieuw ingegooid en warempel het eerste visje diende zich aan, niet groot maar toch vis. Weer een poos stil en toen een leuke bliek, één van de andere vissers ving een leuk platje en daarna alleen maar van die rommelbeetjes, top 5cm krom dan weer loslaten. Uiteindelijk na 4,5 uur vissen had ik 7 vissen op de teller staan waarvan 6 scheppertjes, niet echt groot maar net niet te tillen blieken. Alles gevangen aan de made, casters deden het helemaal niet, één made was niets maar drie grote maden op een haakje 14  gaf de meeste aanbeten. Bij de buren was het ook niet best, één van hen had 5 vissen, de andere had wel beet gehad maar niets aan de haak kunnen krijgen. Ik zat gelijk na de bomen, de andere twee tussen de volgende palen.


Gouwekanaal  (Gouda) 01-12-18 / 7C - ZW4 -  bewolkt

Rinus: de traditionele Sinterklaaswedstrijd van HSW is – na veel wikken en wegen – gevist op het zogenaamde ‘thuiswater’ van de club het Gouwekanaal. De opkomst was behoorlijk, niet minder dan 17 deelnemers waren om 07.30 uur aanwezig voor de loting die eveneens traditioneel is gebeurd met de loodjes op de achterzijde van een chocoladeletter. Het traject is verdeeld in 2 vakken, zeg maar in een ‘goed’ en ‘minder goed’ deel qua vangsten, hetgeen ook tot uiting kwam in de resultaten, totaal in vak A 2.420 gram en in vak B 8.860 gram. Uit het laatste vak kwam dan ook de overall winnaar in de persoon van Rob Jenner met 2,1kg. Proficiat. In de pauze werden we verrast door de aanwezigheid van de nieuwe voorzitter Peter Loef en bestuurders Marlies en Barry die gelukkig niet met lege handen kwamen. Gezamenlijk hebben we gesmuld van boterletters + de warme choco van Gert. Allen weer hartelijk dank. De prijzen werden als volgt verdeeld:

Vak A:

1 Siem Pelekooren 730gr

2 Ron Sluyk 560 gr

3 Rinus Reichard 480 gr

4. Aat van Leeuwen 420 gr

Vak B:

1 Rob Jenner 2.100 gr

2 Gerard Reijm 1350 gr

2 Jaap de Jong 1350 gr

4 Piet de Groot 1250 gr.


A/R kanaal  (Loenersloot) 01-12-18

Dick: zaterdag 1 december hebben de wintervissers van HSV de Brasem hun visattributen weer eens uitgestald aan het ARK bij Loenersloot. Ik kon zelf vanwege de gevolgen v.d. bestralingen jammer genoeg niet mee vissen. De eerste helft werd er heel weinig gevangen want ik belde rond 13.00 uur en werd er hier en daar een visje gevangen. Na afloop viel het toch nog mee, Siem kwam als overwinnaar uit de bus met 4 kilo en 70 gram. Gefeliciteerd Siem. Volgende keer hoop ik er weer bij te zijn om ze een poepie te laten ruiken. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Haven (Brielle) 01-12-18

Hans: de laatste dag van november en na mijn vakantie voor het eerst dit najaar naar Brielle gegaan. Ik wilde het eens proberen met de match en daarom een plekje in de Verloren Kost opgezocht met de toch redelijk harde ZZW wind achter mij. Ik ben gaan zitten op het Sloeproeierspad en een visplek gekozen tussen de grote roeisloep en het Geuzenschip. Geen voerballetjes gevoerd maar direct casters en hennep bij mijn dobber geschoten. Gestart met  2 pinkies op haakje 18 en dat leverde kleine baarsjes en heel jonge snoekbaarsjes op. Het aas haalde amper de bodem of er  zat er al een aan. Overgegaan met een maïskorrel op haakje 16 en dat leverde soms nog wel eens een baarsje op maar het waren toch vooral de voorns die je daar mag verwachten. Ik heb op een afstand van 12 meter gevist met een 1,5 gram dobber. Door constant casters en hennep bij te schieten heb ik gedurende 3 uur in totaal meer dan 60 voorns tussen de 20 en 30 centimeter gevangen. Een uitschieter was een voorn van 37 cm (kan ook een winde zijn geweest). Wat wel opviel dat er geen enkele aalscholver in de haven aanwezig was. Volgende week woensdagochtend is er weer een onderlinge wedstrijd, weer genieten.


Aarkanaal  (Ter Aar) 28-11-18 / 6C - ZO4 -  bewolkt/regen

Rinus: vandaag wind en regen en bijna overal in deze regio slechte vangsten in het vooruitzicht, dus wat wordt de keuze? Van de Oude Rijn in Bodegraven kwam bericht dat na anderhalf uur vissen de dobber nog niet onder is geweest. Hetzelfde wordt vernomen aan de Heimanswetering waar een 5-tal vissers zonder noemenswaardige vangst al weer vroegtijdig de thuisreis aanvaarden. We rijden nog even langs de Leidsche Vaart maar deze ligt er als ‘een aquarium’ bij. Uiteindelijk belanden we op het kleine parkeerterrein aan het Aarkanaal net vóór Ter Aar waar we de hengels uitpakken. Gert op 11m en ik op 5m, hij na een uurtje 7 visjes (roofbleitjes en 1 voorn), ik één keer beet maar had intussen wel de lichte feeder ingezet op 3/4. Als het om twee uur nog niets is – spreken we af – is het inpakken geblazen. Het is al over tweeën als ik nog een laatste kom thee drink en vervolgens aanstalten maakt om in te pakken. De feedertop, die al die tijd recht lag dus zonder weerstand, staat nu merkwaardig genoeg ietsje gebogen!? Toch maar even inhalen, tot mijn verrassing gaat dat gepaard met flinke weerstand. Enkele ogenblikken later ligt er een platte van rond de 1,5kg in het net. Nog een keer ingooien dan maar en binnen 5 minuten een soortgelijke situatie. Om drie uur staan er 4 platten en 1 voorn op de teller, het kan verkeren…!


Heimanswetering  (Alphen) 28-11-18

JanV:  zondag morgen naar de Heimanswetering gegaan en daar voor het eerst dit najaar gevist aan de huizenkant. Bij aankomst stonden er al drie bordjes voor een wedstrijd(je) van een vriendenclubje, desgevraagd vonden zij het goed dat ik op nr. vier zou aansluiten. Uit oogpunt van eerlijkheid gelijk begonnen en geëindigd met deze zeer vriendelijke vissers. Allemaal met de vaste stok op 11m gevist, één man pakte er ook een licht feedertje bij maar heeft daar niets mee gevangen. Al snel werden de eerste visjes gevangen maar niet in het rappe tempo zoals daar wel eens gebeurd. Maar naarmate de morgen vorderde kwam de gang er beter in, maar wel met vlagen. Iedereen had vis en allemaal hebben we mooie voorns zitten vangen, buurman Jan had nog twee brasems en zelf had ik een paar blieken erbij. Om half een gestopt en de heren hadden een weegschaal, dus hebben we alles gewogen en dat kwam uit op een gezamenlijke vangst van 15,2 kg. Frappant was dat diegene die op 1 zat 2400gr had, op 2 had 3050gr op 3 had 4600gr en ikzelf op 4 had 5050gr. Al met al een leuke morgen met ‘wat te loeren’ en veel trage beetjes die ook weer resulteerden in enkele missers en lossers. Begonnen met een dobber van 1 gr. met een onderlijn van 0,08 en haak 16, later een dobber van 0,5 gr. met de zelfde onderlijn en dat ging beter. Aan de andere kant van de zwaaikom nog even gekeken bij twee vissers uit Alphen, zij hadden deze morgen een koppelwedstrijd van Alphen gevist achteraan het Aarkanaal en gewonnen met 500 gr. In het kwartier dat ik daar gestaan heb, hadden ze samen al 3 á 4 keer zo veel gevangen en waren net begonnen!


Oude Rijn  (Alphen) 26-11-18 / 5C - NO3 -  bewolkt

Rinus: maandagmiddag een paar uurtjes in de Rijn omgeving Treinweg gevist, met de feeder afwisselend op afstanden van 15 en 20m. Ook hier leveren de eerste twee inzetten vis op waarna ruim anderhalf uur een soort status-quo volgt, een toestand waarin geen enkele actie op de top te bespeuren valt. Gelukkig is er daarna nog wat te loeren en krijg ik 10 vissen op de teller, 7 maatvoorns, 1 baars en 2 platjes. De laatste 2 gevangen met 2 casters in het laatste kwartier.


Aarkanaal  (Nieuwveen) 26-11-18

Bert: zondag 25-11-2018 zijn we met HSV Alphen gestart met 5 koppels om de winterkoppel comp te vissen. Viswater het Aarkanaal aan de Tolhuiskade, de vangst op deze morgen met zijn allen nog geen kilo vis. Alweer een deceptie, vorig week nog een stukje van Jan V gelezen die leuk had gevangen bij de roeiclub. Waarschijnlijk is daar ander water in het kanaal dan bij het Tolhuis of zal het toch zo zijn dat de ene dag de andere niet is. Wie het weet mag het mij zeggen. Natuurlijk was er ook een winnaar die ik u niet wil onthouden. Arie en Ben wisten op kop 8 baarzen te verschalken die samen 550 gram wogen op nr 2 zaten Joop Z met Gerard G die met 1 baars 150 gram wisten te scoren en ondergetekende met invalmaat Cees vissend op stek 4 ook 1 baars van 40 gram, tel uit je winst! De 2 andere koppels hebben nooit wat gezien, ja een verdwaalde fuut die waarschijnlijk ook op zoek was naar een visje. Maar niet getreurd, volgende keer maar hopen op meer succes.


Oude Rijn  (Alphen) 20-11-18 / 4C - NO5 -  bewolkt

Bert: zondag 18-11-2018 start van de eerste wedstrijd in de wintercomp ind. van HSV Alphen. Met 8 deelnemers gevist in de Oude Rijn Oudshoornseweg. s’Morgens gestart voor vertrek met ijs van de voorruit krabben. Meestal geen goed teken voor een leuke vangst en als je dan het AD openslaat en daar bij het weerkaartje ziet dat de verwachting voor visvangst nihil is dan ga je niet echt opgewekt naar de waterkant. De waarheid blijkt gezien de laatste weken nog mee te vallen, er werd door een ieder een visje gevangen. Dat resulteerde in een gezamenlijk totaal gewicht van wel 4380 gr en dat is wel weer ruim boven het gewicht van wat we twee weken geleden konden vermelden. Je moet toch ergens nog wat positiefs in zien. Henk Groen was vandaag de beste op staart wist hij 1750 gr te verschalken en start de volgende keer dus als de te kloppen man.


Heimanswetering  (Woubrugge) 19-11-18 / 5C - NO4 -  bewolkt

Rinus: vandaag redelijk verrast aan de Wetering qua vangst. Was met de lichte feeder op pad gegaan met de bedoeling een aantal van de hier meestal aanwezige blieken met tussendoor een voorn en soms een platje te vangen. Hoe anders kan het lopen, na vier uur vissen stonden er 23 voorns (ruw genomen tussen de 20-30cm) en 1 baars op de teller, afwisselend gevangen op korte afstanden van 15 en 20m. Bijzondere zaken: de eerste 2 inzetten leverde al 2 voorns op, daarna bijna een uur stil. Vervolgens alleen vis op 15m en pas het laatste uur op 20m. Favoriet aas pinkies, maden of casters, maar ook gecombineerd met kunstaas. Eén keer een wormpje gebruikt, dat leverde prompt die ene baars op.


Aarkanaal  (Ter Aar) 19-11-18

JanV: zondag gevist met oostenwind, aanvankelijk gekozen voor de Heimanswetering maar na overleg met Erwin naar het Aarkanaal bij de roeivereniging gegaan. Om half acht stonden we paraat, spulletjes klaar gezet en de vaste stok ingezet op 11 meter met een half grams dobbertje, onderlijntje 0,08 en haak 16 voor mij en een 0,9 grams dobbertje met onderlijn 0,08 en haak 18 voor Erwin. Vanaf het begin gelijk vis maar wel allemaal klein en dat is de hele morgen niet veranderd, op een enkele vis na met af en toe een maatvoorn. Zelf had ik 3 mooie brasems die zich zomaar uit het niets aanmelden. Af en toe zat je 10 tot 20 minuten zonder en dan volgden er weer een paar kort op elkaar. De vis beet erg voorzichtig, de dobber ging maar 5mm naar beneden en bleef zo staan, maar dat was wel vis. Veel verschillende soorten gevangen zoals bliek, (ruis)voorn, brasem, winde, roofblei en baars. Er zit hier ook veel snoek, opeens was er een grote kolk te zien als je een visje teruggooide. De halve morgen heeft er vlak voor Erwin een snoek van rond de 85 cm gelegen die alleen van zijn plaats kwam als er een visje terug gezet werd. Aan het eind van de morgen had Erwin 45 vissen en ikzelf naar schatting tegen de 60 stuks. Ondanks het frisse weer toch een mooi resultaat bij elkaar gevist, hopen dat het volgende week weer zo gaat.


A/R Kanaal  (Breukelen) 17-11-18 / 8C - O3 - half bewolkt

Dick: vandaag met HSV de Brasem uit Ter Aar gevist bij Breukelen ARK. Kanaaldijk oost, wind in de rug en later het zonnetje van opzij, ideaal visweer maar de vis had daar andere gedachten of instinkt over, ze lieten het massaal afweten. Erik de Kruijff (1,9kg) en ik (2,4kg) hadden nog een beetje geluk en werden resp. 2e en 1e. Ik was aan het einde van de wedstrijd doodmoe want gisteren had ik om 08.00 uur een bestraling van mijn longen en om 09.00 uur tot 18.30 uur een chemo kuur en dat hakt er wel in. Maar ik zeg maar zo we blijven optimistisch zowel voor de ziekte als voor het vissen, tot over 14 dagen.


Oude Rijn  (Alphen) 17-11-18

Rinus: plaats van handeling is traject ‘perenbomen’ waar de dag begint met een koude start en dan zou je denken dat dit ook voor de vis geldt. Niets is minder waar want Wil-Jan en Martin doen het in het eerste uur goed met de vaste stok met aantallen van rond de 15 stuks waar een aantal scheppers bij zitten. Op het moment dat ik arriveer vangt laatstgenoemde zelfs een mooie zeelt met de stok. Daarna is het over en uit – blijkt achteraf – en wordt sporadisch nog een visje (voorn of baarsje) gevangen. Ik neem plaats tussen beide mannen en ga met de lichte feeder aan de slag. Meestal is het hier goed al moet je soms lang wachten, maar vandaag is het he-le-maal niks en kom ik niet verder dan een 3-tal minuscule aanbeten die ik niet kan verzilveren.


Amstel  (Nes) 14-11-18 / 12C - ZO3 - half bewolkt

Rinus: met vieren van HSW de Amstel omgeving Nes bezocht. In het weekend naar verluid heel behoorlijk gevangen, dus waarom vandaag dan niet!? Met de vaste stok wordt in elk geval met de eerste inzetten enkele voorns gevangen, maar daarna wordt het stil. Voor sommige blijft het jammer genoeg héél stil en wordt het daardoor een héél lange zit. De enige manier om nog een aanbeet te ontfutselen is met de feeder, maar dan wel met het bekende ‘peuterwerk’. Alleen mini stukjes worm + made of pinkie en een likje lever leveren aanbeten op die tot enkele platten leiden, grof aas laten ‘ze’ links liggen. Zelf kom ik aan 12 vissen (groot en klein), daarvan 9 met de feeder.


Holl. IJssel  (Haastrecht) 10-11-18 / 11C - Z4 - bewolkt/regen

Rinus: vandaag de z.g. Binnen IJssel bezocht, prima water voor de vaste stok en een leuk bestand aan voorn. Deze vissoort vormt dan ook de hoofdmoot en is vrijwel de hele morgen ‘aanwezig’, al vangen we niet ‘slag op slag’. Er zijn best wel ‘taaie’ momenten maar gelukkig gaat de klok na anderhalf uur vissen niet om en vangen we niks meer, er blijft wat te loeren. We komen aan aantallen van rond de 70, zoals gezegd op één bliek en één baars na allemaal voorn van rond de 15 tot max. 20cm. Maden al dan niet met een caster of stukje worm staat op het menu.


Zijkanaal B  (Spaarnewoude) 08-11-18 / 12C - ZO3 - half bewolkt

Rinus: uit nieuwsgierigheid hebben we een bezoekje gebracht aan het Zijkanaal B, de zogenaamde kanovijver in het Spaarnewoud. Beroemd om de dikke platten die dit water herbergt gaan we vol goede moed van start en maken feederstekken op afstanden van ca. 30 en 50m. Weliswaar verwachten we niet dat de top al binnen een kwartier krom zal staan, maar dat dit bijna 2 uur zal duren hadden we ook niet gedacht. Als het dan ook eenmaal beurt voldoet de vangst ook gelijk aan de verwachting, namelijk een platte van tegen de 2kg. Er zullen er nog twee volgen plus 2 halfwas exemplaren en een voorn. Hiermee is mijn vangst voor dit water vandaag wel erg mager, maar ook hier worden kennelijk goede met slechte dagen afgewisseld. Met zowel worm, made als boilie is er gevangen.


Oude Rijn  (Alphen) 08-11-18

Bert: zondag 04-11-2018 de laatste van HSV Alphen in de strijd om de eerste plaats van de vaste stok comp. Je gaat iedere keer weer naar de waterkant in de veronderstelling dat het niet veel slechter kan als de afgelopen weken, ik moet helaas constateren dat dat helaas niet juist is. Aan de waterkant van de Oude Rijn was het redelijk vertoeven maar de vangst verschrikkelijk. Met zijn achten wisten we wel 900 gram vis op de kant te brengen gevangen door 3 man. Winnaar Henk wist met 2 baarzen 350 gram in de schaal te leggen. Voor de einduitslag maakte dit allemaal niets meer uit waardoor Arie v d Laken als overwinnaar uit de strijd kwam voor deze comp. Zijn totaal resultaat met aftrek van de slechtste twee vangsten bijna 44 kg. Als ik zo alle uitslagen eens langs gaat kom ik tot de slotsom dat ondanks de resultaten van de laatste weken toch op een goede zomervangst kunnen terugzien. Arie proficiat met deze overwinning. Onze rekenmeester heeft alle punten verrekent en daaruit komt naar voren dat ondergetekende op onze contact avond de wissel beker in ontvangst mag nemen die behoort aan de verenigings kampioen. Op een eervolle tweede plaats staat Gerard Groen en op plaats drie Joop Zuidam. Nu gaan we weer op pad voor de wintercomp met hopelijk mooie vangsten. 


Haven (Huizen) 08-11-18

Erik: Ron en ikzelf hebben gisteren meegedaan aan de 1ste havenwedstrijd in Huizen van Bouke v.d. Ploeg. In totaal deed er 14 man mee, verdeeld over 2 vakjes van 7 man. Vak A in het kanaaltje en het 2de vak in de kom. Net als vorig jaar, heeft de vis zich verplaatst in dit deel, dus bleek een verstandige keuze om het op deze manier uit te zetten. Ron lootte nr. 9, in de kom aan de kant van het standbeeld en zelf zat ik door de bocht/knik aan de kant van het bejaardentehuis op nr. 10. Ook Frans Wulterkens en Bep de Bruin zaten o.a. in dit vak, dus we konden aan de bak. Het begin was niet echt hoopvol, wat kleine windetjes en het derde visje al een baarsje, maar langzaam begonnen ook de voorns te komen met een paar mooie scheppers, waaronder enkele knappe ruisvoorns. Ook mijn buren gingen goed. Na anderhalf uur ving ik aardig wat mooiere voorns, al waren het vlagen en zat er ook regelmatig een klein visje tussendoor. Na het einde toe werd het steeds moeizamer, al ving ik soms nog steeds mooie voorns. Mijn buren hadden toen een eindsprint ingezet met de lange hengel, al was het bij hun ook niet constant. Na afloop kon ik echt niet inschatten wie er het meeste had gevangen. Wel had ik het gevoel teveel te hebben verspeeld en er niet het maximale uitgehaald te hebben. Bij de weging bleek dit nog best mee te vallen, want met 8.385 won ik het vakje en ook zelfs de hele wedstrijd. Aan de overkant (vanuit mij gezien) won Arie Roubos het andere vakje met 8.090 gr. 2de in mijn vakje werd Bep de Bruin die met ruim 7.700 gram heel veel stuks kon aanbieden, maar simpelweg kleinere vis had. Ron heeft ook prima gevist en kwam helaas met ruim 6.500 gr. helaas net tekort voor de prijzen, maar de verschillen waren ook erg klein. De organisatie was perfect voor elkaar en hopelijk blijft de vis ook voorlopig.


Breevaart (Reeuwijk) 05-11-18 / 11C - ZO2 - half bewolkt

Rinus: vandaag een bezoekje gebracht aan de Breevaart, een prachtige vaart van ca. 30-35m breed en 1,75cm diep. In de 60-er jaren werden hier al nationale wedstrijden gevist met ruim over de 100 deelnemers, toen liep het parcours van ’t Witte Paard (voormalig restaurant) in Gouda tot aan de brug in Reeuwijk-Brug. Uit mijn beginperiode bij de club in de jaren 70 (je wordt oud pappa) kan ik me herinneren dat HSW de jaarlijkse herfstdagwedstrijd hier viste met 45 man(nen en vrouwen) en dat in de pauze iedereen zijn spullen liet liggen om gezamenlijk bij Café Van Dam (aan de plaszijde v/d weg) koffie te drinken. Thans zijn er 11 keurige vlonders – dat dan weer wel – maar ruimte voor een wat grotere wedstrijd is er niet (meer). Ik neem vandaag vlonder 5 in en ontdek op 11m een keurig vlakke bodem vrij van opstakels. Met dobbertje 0,5gr en haakje 18 aan onderlijn 8/00 moet het lukken. Dat gaat in mijn beleving ook gebeuren want de eerste inzet levert verrassend genoeg een mooie voorn op en de tweede een baars. Daarna is het echter een uur lang stil, waarbij langzaam de gedachte op komt om te verkassen. Maar uit ervaring weten we dat dit dikwijls verkeerd uitpakt, dus volhouden maar. Na 2 uren vissen heb ik al 4 voorns en weer een half uur later liggen er ineens 3 platten in het net. Uiteindelijk komen er nog enkele (maat)voorns bij zodat ik eindig met 20 vissen, makkelijk bij te houden zonder tellertje…!


Nederrijn (Renkum) 05-11-18

JanV: de laatste wedstrijd in de competitie van H.S.V Airborne in Oosterbeek gevist in de Neder-Rijn in Renkum. Zoals het spreekwoord zegt begin slecht eind slecht was het dit maal ook zo. Net als de rest van de wedstrijden hebben we weer afgesloten met een hoogste vangstgewicht van 1200gr. De rest zat allemaal onder de kilo. Voorn werd er op een enkeling na niet gevangen, brasem(pje) daar was er maar één van en die woog net aan 350gr. De rest was allemaal grondels. Zelf had ik besloten om met de stok op 11 meter te gaan vissen en zo ook gedaan met daarnaast een lichte feeder op 25 meter. Van de ongeveer 30 visjes die ik gevangen heb aan beide hengels was er maar één een winde van 12 cm. en een roofblei van 12 cm. en twee baarsjes van 9 cm. De uitslag is dan ook spectaculair, de winnaar had zoals gezegd 1200 gr. zelf was ik 2e met 650 gr. nr 3 had 550 gr. nr 4 had 500 gr. en nr 5 had 450 gr. De totale uitslag van de competitie 2018 is als volgt; algeheel winnaar met  ruim 14 kilo maar met 17 ptn. was ikzelf, de nr 2 is geworden mijn eeuwige concurrent Ronald met ruim 20 kilo maar met 47 ptn. en de nr 3 is Arthur geworden met ruim 7 kilo en 48 pnt. Over een maand of 6 gaan we weer opnieuw van start alleen is het dan te hopen dat de resultaten beter zijn als dit jaar ik zeg maar zo hoop doet leven. Rest mij iedereen een goed winterseizoen toe te wensen voor diegene die nog vissen GOEDE VANGST en voor diegene die de spullen in de kast zetten OVERWINTER ze en tot volgend jaar.   

Nog meer nieuws.

Twee weken later hebben we nog een extra wedstrijdje gevist in Renkum, ook hier was het weer slecht geen stroming heel erg lage waterstand maar wel mooi om met de stok te vissen wat ik dan ook gedaan heb. Op 11 meter stond er toch 3,5 meter water dus ik denk hier moet toch wel een voorntje te vangen zijn nauw helaas 20 grondels een klusje roofblei van 8 tot 10 cm en enkele heel kleine voorentjes was mijn deel, alles bij elkaar 1,5 kilo. Alleen de keus om met de stok te vissen was goed, met de feeder werd niet meer als 950gr. gevangen wat betekende dat het weer een 1tje was. Het was dan ook een leuke afsluiting van het seizoen 2018.


Leidsche Vaart (Langeraar) 04-11-18 / 8C - ZO3 - half bewolkt

JanV: vanmorgen hadden Erwin en ik de afspraak gemaakt om in de Heimanswetering te gaan vissen aan de kant van de huizen maar daar aangekomen bleek dat er een wedstrijd aan de overkant gaande was waar ook met de feeder gevist mocht worden dus zijn we daar niet gaan zitten maar zijn uitgeweken naar de Leidse vaart en wel steiger 1 en 3. Na de spullen opgezet te hebben en de stok van 11 meter te hebben opgetuigt met een dobber van 0,5 gr. onderlijn 0.08 met haak16 lekker gaan vissen. Zonder ook maar een bal voer gebracht te hebben gelijk al een mooie voorn, na het voeren en drie kwartier later stond de stand voor beide al op 8 mooie voorns. Nadat we koffie gedronken hadden weer gaan vissen maar de snelheid waar we mee begonnen was er aardig uit maar zo af en toe vingen we ons visje wel maar met vlagen. Op een gegeven ogenblik zomaar uit het niets een grote dikke brasem gelijk gevolgd door een mooie voorn en een halfwas brasem en toen was het weer over. Uiteindelijk wist ik de dag af te sluiten met 49 vissen waarvan de meeste gevangen waren op een grote made met 2 pinkies op de haak. Erwin had geloof ik iets minder vissen (volgende keer is het anders om) maar we hadden een mooie vismorgen en als dit de trend is voor de rest van de winter gaan we een mooie tijd tegemoet.


AR Kanaal (Breukelen) 03-11-18 / 6C - ZO3 - half bewolkt

Dick: vandaag de 2e wintercompetitie wedstrijd van HSV de Brasem gevist in het ARK bij Breukelen. Wij zaten op de Kanaaldijk Oost, de wind schuin van links maar dat was geen bezwaar, wat wel bezwaarlijk was – je kan het wel raden – de vangst. Frans Blom ving het meeste gewicht 4 kilo en 680 gram, gefeliciteerd Frans je bent gelijk naar de bovenste plaats verhuisd. Ik ving omdat ik een vis naast mijn leefnet deponeerde 50 gram minder. Maar ik ben nog niet verleerd te zeggen ‘volgende keer beter’.


Oude Rijn/Aarkanaal (Alphen) 03-11-18

Rinus: we ‘gokken’ vandaag op een leuke stokvisserij in de Oude Rijn op het traject Buitenkerk, lekker diep en een piepklein stroompje. Maar ja veel regen in de dagen er voor en nu een koude nacht….! Na anderhalf uur weten we het in feite al, Gert staat op 3 visjes en zelf heb ik de dobber nog niet zien bewegen. Wat is wijsheid, verkassen dan maar?! Aan het Aarkanaal links en rechts van het gemaaltje vissen we nog een paar uren met de stok op 11m en dat levert in elk geval meer op. Aan het eind van de rit staan er 50 stuks op de teller. Weliswaar geen vissen van formaat, slechts 2 halfwasjes, 3 blieken, enkele maatvoorns en  voor de rest klein goed met weer opvallend windes en roofblei ertussen. In elk geval hier wat te loeren gehad…!


Oude Rijn (Molenbrug) 02-11-18 / 10C - Z3 - half bewolkt

Rinus: de 18e en laatste ouderenwedstrijd van HSW wordt gevist links van ’t Fort omgeving Molenbrug. Dit traject staat ‘geprogrammeerd’ dus pakken we hier de hengels uit en hopen dat de vis lekker actief ‘meewerkt’, zodat we de competitie eindigen met een leuke voornvangst. Met name op deze vissoort hebben we het gemunt, er zijn immers al leuke vangsten gemeld. Deze hele inleiding ten spijt, het wordt he-le-maal niets! De meeste deelnemers merken dat al na een visloos eerste half uur, behalve op het staartnummer waar in dat tijdsbestek 9 voorns en een baars wordt gevangen. Het blijkt dus een lange zit te worden met sprokkelen van een visje of baarsje hier en daar. Met 10 man komen we aan 1750 gram en dat zegt genoeg. De strijd tussen de nummers 2 en 3 in het klassement had nog een ‘dingetje’ kunnen worden, want je krijgt in zo’n situatie zomaar een fors aantal punten aan je broek. In dit geval viel het mee, weliswaar scoorde Gerard de nummer 3 in het klassement op staartnr 10 een 1-tje met 530gr maar dat is niet genoeg om Rob J, die 4 pt scoort met 190gr, van de 2e plaats te verdringen. Zelf kom ik op stek 5 niet verder dan 3 baarsjes en 60gr dat 7pt oplevert, maar heb nog een 2-tje als afschrijver staan dus…. Heb deze competitie overigens 10x een 1-tje en 4x een 2-tje gescoord, beter als nooit tevoren. Met een gezamenlijke totale vangst van 767kg en gemiddeld 12,3 deelnemers aan de waterkant komen we uit op gemiddeld 3,4kg p.p.p.w. ook zelden bij HSW vertoond. Op naar het volgende seizoen. Klik hier voor uitslag en eindstand.


Oude Rijn (Alphen) 02-11-18

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met 3 teams van HSV Moordrecht meegedaan met de koppelwedstrijd van Verpa om het kampioenschap van Zuid Holland, waar 40 koppels aan hebben meegedaan in de Oude Rijn. Ron viste met John, Koos met Willem en Berry met ondergetekende, door loting vooraf bepaald.Berry was van te voren gaan loten in Woubrugge en had blijkbaar zo geloot dat we allemaal in een ander vak zaten. Koos en Willem een stukje rechts van het Witte hek. John en Ron vlak bij het futenbos en wijzelf meer richting Zwammerdam (IJsbaan) een stuk rechts van de uitwatering. Om 10.00 begonnen en Berry zou op zoek gaan naar de grote vis meer richting de overkant en ik zou meer in de midden vissen en met de vaste hengel. Terwijl ik nog aan het invoeren was, pakte Berry al een mooie voorn + kreeg meteen meer beet en zelf ving ik ook al vrij snel de nodige maatvoorns met de vaste hengel. Op een gegeven moment kregen we wel last van een opdringerige snoek, die een paar vissen wilde afsnoepen, waarna het al snel rustig werd op de vaste hengel. Daarom ben ik maar snel gaan feederen richting de midden en dat bleek achteraf de juiste keuze, aangezien dit de afstand bleek waar we vis bleven vangen, al beten ze uiterst voorzichtig. Eerst wat voorn met een baksteen grote voorn erbij en later wat meer blieken en soms een baarsje tussendoor. Op de fluit ving ik nog een halfslag platje en hadden we het gevoel het nog best aardig gedaan te hebben. Bij de weging hadden we 6.100 gr (de weegzak van een kilo werd wel meegewogen, maar dat gold voor iedereen) en onze buren hadden minder. Later bleek dat alleen het staartnr. 40 ruim meer had, met een mooi net maatvoorn, goed voor richting de 10 kg. Verder waren er wel nog een paar gewichten in de 5 en 4 kg. en bleek er amper een platte te zijn gevangen in ons vak. De wedstrijd werd overall gewonnen bij de woonboot/witte hek met 15 kg. door o.a. Martin Nagtegaal die consequent met de feeder een stuk of 12 platten hebben gevangen. In dit vak kwamen Koos en Willem helaas 50 gr. tekort voor de laatste prijs (jammer, maar ze hebben ook amper meer beet gehad). Ron en John hebben ook van alle geprobeerd, maar weinig beet gehad. De vis was ook zeker niet overal aanwezig. Wij waren met een 2tje in het C-vak i.i.g. wel content en met 2 leuke waardebonnen (Geert Pakvis had er aardig wat bijgedaan, waarvoor dank uiteraard) kunnen we binnenkort wat inkopen doen. Hopelijk gaat deze wedstrijd volgend jaar ook weer door al is dit hoog onzeker door de genomen besluit om op dat stuk van de Oude Rijn geen vergunningen meer uit te geven. Zou echt weer een domper zijn voor velen, die daar graag vissen.


Aarkanaal (Tolhuiskade) 29-10-18 / 5C - O3 - bewolkt

Bert: zondag 28-10-2018 de negende en laatste wedstrijd in de vrije hengel comp. Hoewel er gevist moest worden in het Amstel-Drecht kanaal hebben we in de vroeg ochtend besloten om uit te wijken naar het kanaal. De reden is simpel er werd een straffe wind uit het Noord Oosten verwacht. Dat houd in dat je in de Amstel tegen wind moet vissen bij de temperaturen van zondag wordt je daar niet bepaalt vrolijk van. Achteraf hadden we misschien een andere keuze moeten maken gezien de magere vangst in het kanaal. De totaalvangst een droevige 1580 gram met 12 man, dat hebben we dit jaar nog niet mee gemaakt helaas. De dag-winst was vandaag voor mij met wel 780 gram waaronder 1 voorn en de rest bestond uit baarzen. De einduitslag werd door deze vangst niet meer veranderd te meer omdat deze voor een ieder als een afschrijver in de boeken gaat. Na aftrek van de twee slechtste resultaten kwam ik als winnaar uit de bus met 37750 gram. Met nog 1 wedstrijd te gaan in de vaste hengel comp die we a.s zondag gaan vissen is ook voor ons het zomerseizoen ten einde na deze wedstrijd wordt ook bekent wie zich verenigings  kampioen mag noemen. Hopelijk levert deze wedstrijd meer vis op.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 28-10-18 / 6C - NO4 - half bewolkt

Rinus: werd de eerste door John Kooij Hengelsport gesponsorde najaarswedstrijd onder zomerse omstandigheden gevist, vandaag lijkt het wel winter met in de vroege ochtend temperaturen van net boven het vriespunt, er moest zelfs geschrapt worden. Of dit effect zal hebben op de bijtlust van de vis in de Oude Rijn…..? Met 44 deelnemers wordt ‘gestreden’ in 3 vakken die als vanouds weer keurig zijn uitgezet door Sipko en compagnon. Waren er 2 weken geleden 16 deelnemers zonder vis, vandaag zijn er 20 man – gelijkelijk verdeeld over de 3 vakken – die geen vis hebben dan wel niet hebben laten wegen. De hoogste gewichten komen uit vak A rechts van ’t Fort waar frappant genoeg 6 deelnemers op rij ‘in de luwte’ zitten en een lekkere klus vis vangen, sommige ook brasem. Op stek 14 vist Sipko Sipkens voornamelijk ‘onder het kantje’ en vangt bijna uitsluitend voorns tot een gewicht van 9,4kg. Hiermee is hij met ruime voorspong overall winnaar, waarvoor van harte proficiat! Zelf kom ik in dit vak op A1 te zitten en kan – vol in de wind – niet verder komen dan 8 voorns en een baars. In vak B (schaapskooi) wordt gewonnen door Ronald Nannings op stek 24 met 4,7kg en vak C (recreatieterrein richting Woerden) is een prooi voor Arie Roubos met 3,8kg. De prijzentafel is door toedoen van sponsor John Kooij Hengelsport weer goed gevuld, waarvoor uiteraard onze dank. Deze 15 prijzen en de 9 poule prijsjes kunnen binnen-no-time worden uitgereikt op de parkeerplaats van ’t fort, zodoende kunnen de deelnemers ‘tijdig’ de thuisreis aanvaarden. Hopelijk tot weerziens bij de volgende najaarswedstrijden in 2019.

De prijswinnaars:

In vak A:

1 Sipko Sipkens-A14-9400gr

2 Ron Gerla-A12-7940gr

3 Martin van Leeuwen-A10-7420gr

4 Marco de Waal-A11-6540gr

5 Willem van Wijk-A15-6040gr

In vak B:

1 Ronald Nannings-B24-4740gr

2 Kees Kasteel-B23-2800gr

3 Edwin van Rooijen-B21-2680gr

4 Jordie Meijer-B18-2000gr

5 Hans Speulman-B20-620gr

In vak C:

1 Arie Roubos-C45-3820gr

2 Cor Hofstede-C31-3780gr

3 Peter Koevermans-C41-3180gr

4 Ronald Arp-C36-3160gr

5 Elvis de Graaf-C39-2700


Aarkanaal (Alphen) 24-10-18 / 14C - NW4 - half bewolkt

Rinus: met NW4 zit je prima aan het Aarkanaal achter de sportvelden, die gedachte hebben meer vissers want in de gauwigheid tel ik bij aankomst met ons erbij zo’n 8-9 man die hiervoor kiezen. Allemaal benieuwd of dit kanaal ons gaat verrassen!? Halverwege het traject pakken we de spullen uit en uiteraard ligt de nadruk op de vaste stok 4 en 11m, de feeder blijkt vandaag nauwelijks in trek. Dobbertje 1gr gemonteerd, voldoende voor het mini trekje dat dan weer links dan weer naar rechts gaat. Na 5 balletjes cuppen leveren de eerste twee inzetten 2 platten op, over verrassen gesproken! Daarna is het een kwartier stil waarna de beet langzaam op gang komt en met enige frequentie aanwezig blijft. Aan het eind van de rit staan er 90 vissen op de teller, waaronder 8 platten en platjes (7-9ons), behoorlijk wat (schep)blieken en voorn(tje)s en veel baars vooral onder de kant op 4m. Zoals gezegd de feeder levert slechts 1 platje en enkele bliek(jes) op. Hopelijk blijft het kanaal ons komende winter verrassen….!


Oude Rijn (Alphen) 22-10-18 / 17C - N3 - zonnig

Rinus: na wat mindere ervaringen/berichten qua vangst op de Oude Rijn vandaag weer wat positieve geluiden gehoord, met name bij ’t Fort werd gisteren weer redelijk gevangen al betrof dat de eerste uren, daarna werd het toch weer iets minder. Het was vooral voorn die zowel met de stok als feeder werd gevangen. Zelf zit ik vandaag bij de ‘perenbomen’ nabij Alphen en dat is uiteraard een geheel ander traject. Met de feeder kom ik tot 45 stuks op de teller, waaronder een 4-tal plat(jes), evenveel bliek en voorn en enkele baarsjes. Maatje Gert pakt nog een bonusvis in de vorm van een zeelt. Heerlijk weer, heerlijk gevist met de nieuwe Cresta Identity 11’!


Oude Rijn (Molenbrug) 20-10-18 / 16C - ZW2 - bewolkt

Rinus: voor de 18e en laatste competitiewedstrijd van HSW gaan we met 15 man naar de Oude Rijn bij Molenbrug. Gezamenlijk vangen we 19,1kg hetgeen een zéér matige vangst betekent, nog eens benadrukt door het feit dat winnaar Tinus daarvan al 7,2kg op de schaal legt. Hij is het die één van de mooiere stekken loot, deze volledig waar maakt door met de feeder nagenoeg als enige een aantal platten vangt en daarmee de winst veilig stelt, proficiat kerel! Op de staartstek doet Gerard ook leuk mee en vangt zowel met de stok als feeder 3,1kg aan  voorn, bliek en een enkele platte. Aan de linker kant van het parcours doen de nummers 3 t/m 5 in de uitslag weinig voor elkaar onder, Ron wordt 3e met 1,8kg, Wil-Jan en Rob 4e en 5e met 1,6kg. Op het middenstuk van het traject moet de rest helaas op een houtje bijten, waarbij ik mezelf terugzie op de 12e plek met 170gr, bepaald geen opwekkend einde van de competitie. Hierin wordt gezamenlijk 646 kilo gevangen door gemiddeld 16,3 deelnemers die p.p. per wedstrijd 2,2kg vangen.


Oude Rijn (Meije) 20-10-18

Adriaan: vandaag de 15e en laatste wedstrijd gevist in de Oude Rijn bij de Meije, het was de bedoeling om naar de Leidsche vaart te gaan maar door de slechte vangsten aldaar hebben wij voor dit traject gekozen. De kans had groot geweest dat je 4,5 uur geen aanbeet had gezien en nu is er leuk voorn gevangen. Er stond een mooi trekje in de rijn richting Zwammerdam om met de stok te vissen, met de feeder had je last van drijfvuil wat later ook op de stok afstand langs kwam. J. Visser op kopnummer won de wedstrijd met 8,88 kg en heeft alles met de stok gevangen, hij ving ook nog een beste snoekbaars maar die telde helaas niet mee. Door zijn overwinning is Jacques mooi 4e geworden in de eindstand. S. Lockhorst werd vandaag 2e met 7,120 kg en zelf kwam ik niet verder dan de 3e plaats met 3,88 kg. Alles gevangen met de stok op 10 meter, in het begin met 2 grote made later met made/caster en op het eind met 2 casters. De eindoverwinning had ik al in mijn bezit en daar is ook de grootste vis van dit seizoen aan toegevoegd. Deze heb ik uiteraard gevangen in de Rotte bij het balkengat, een brasem van 65 cm. Volgende week sluiten wij dit jaar af met een blinde koppelwedstrijd op de Rotte bij het balkengat. Klik hier voor uitslag en eindstand


A/R kanaal (Loenersloot) 20-10-18

Dick: vandaag is de wintercompetitie weer begonnen, de vangsten waren niet overweldigend. Joop Lindhout had het meeste op stek 1, 3kilo en 970 gram. Gefeliciteerd Joop, in totaal werd er door 10 man 14 kilo en 500 gram vis gevangen, iedereen had vis het kan nog slechter. Ik moest vandaag helaas afhaken vanwege diaree, vond het wel jammer had graag mee gevist. Maar ja hopelijk volgende keer.


Markervaart (Krommenie) 20-10-18

Theo: de Kampioen van het Seizoen 2018 bij H.S.V DE VRIJE VISSER uit Noordwijk is bekend .Afgelopen zondag moesten de mannen afreizen naar de Markervaart . Waar afgelopen week aardig wat geoefend en gevist is door wat leden . De uitslagen waren best wel goed te noemen voor dit water waar altijd wel een vissie is te vangen door zowel de stok vissers en de feederaars . 2 afzeggers helaas , dus met 7  man kon de loting beginnen . Er waren nog 3 kanshebbers voor de titel , waaronder Johan , ben en theo . Waar het wel heel raar moest lopen dat Johan de titel zal verspelen . Hij stond er gewoon het beste voor met al 3 punten voorsprong op Ben en Theo . Wel was het dat Theo en Ben nog kop of staart hadden . De baan was ruim uitgezet dor Ben en koos dus dat kon wat worden vandaag . Wel was het dat de eerste plekken links van het parcours NIET te bevissen waren door werkzaamheden , en er overal grote pijpen lagen . Ook was het zo dat het mooie eiland is verdwenen en men niet meer tegen het riet aan kan vissen . Een beschoeing rand met paaltjes in  het water en het RIET weg . Jammer want dit waren topstekken . Bij de loting werd er door Koos , kop en staart getrokken . Theo op kop en Ben op staart . Ben zij ik had liever kop gehad , maar dat zal later wel anders blijken . Over mezelf kan ik vertellen dat ik ze NIET kon vangen de eerste 2  uur ?

Ongelofelijk de beten die ik   had miste ik of de  vis ging eraf . Johan  op nr 2 met de vaste stok bijna altijd vissend kwam even bij me en zij lukt het niet ? Ik heb al denk 10 platte , Toen wist ik al het WAS voor mij  verloren . Na een langere onderlijn erop te doen met hair erop ving ik ze wel en kwam nog  tot ruim 10 kilo vis . Ook inmiddels onder de wedstrijd hoorde ik dat ieder wel aardig zat te vangen en Vooral Ben op staart . Ruim 65 meter steeds op dezelfde plek daalde zijn korf neer en ving hij echt veel platte . Om 13.00 ging het fluit signaal om te stoppen . Theo toch nog ruim 10  kilo , maar toen op n.r 2 johan met zijn stok een prachtig resultaat en 19.375 gram in het net en dus al kampioen ,dat kon niet andrs . Keurig gevist Jopie. Op3 Arie met de stok lekker vis gevangen ,maar veel kleiner spul kwam hij uit op 7.450 gram . Plek 4 ,weer !! onze Cees met de feeder , Geen overkant want dat is te ver  zegt Cees,

Laatste2 uur bij hem over en kwam tot 6.725 gram . Plek 5 ,koos met de stok ,veel vis, maar geen echte platte en kwam uit op 5.300 gram . Plek 6 Vries , ook een werp kanon ,ving net zoals cees de laatste 2 uur niks meer en haalde er toch nog 5.275 gram  uit . Dan de Topper van vandaag kwa vangen en gooien . Ben ,jongens wat hij weer zitten Harken , een gewicht van schrik niet 26.450 gram in zijn leefnet . Een 1 deze dag ,maar het was maar 50 gram minder als het hoogste dag resultaat dit jaar van Gert-jan met 26.500 gram . Ben op nieuw wegen zeiden wij ?, maar ben gunde Gert-jan het hoogste dag resultaat dit jaar en moest met de 2e plaats  dit jaar genoegen nemen . Strekt wel te zeggen dat hij nog wel 2wedstrijden net als mij  en meerdere heeft moeten missen . Een leuke wedstrijd met toch nog wel beste vangsten . Met dik 80 kilo vis met 7 man mag je NIET klagen . Dus hebben we dit jaar een NIEUWE KAMPIOEN en dat is Johan Puper . Wat ik wel knap vind 95 procent met de vaste stok gevist !!!

UITSLAG 9E EN LAATSTE WEDSTRIJD.

1 BEN VAN DE ARK 26.450 GRAM .

2 JOHAN PUPER 19.375 GRAM .

3 THEO MEEUWENOORD  10.150 GRAM.

4 ARIE SCHOUTEN 7.450 GRAM .

5 CEES VAN RHIJN  6.725 GRAM .

6 KOOS VAN DE ARK 5.300 GRAM .

7 VRIES STOMPHORST 5.275  GRAM .

N.A TON EN GERT-JAN .

EINDSTAND 9 WEDTRIJDEN  MET 2 SLECHTE WEDSTRIJDEN ERAF .

1 JOHAN PUPER 15 PUNTEN EN 73.225 GRAM (KAMPIOEN 2018 )

2 BEN VAN DE ARK 17 PUNTEN EN 68.375 GRAM .

3 THEO MEEUWENOORD 19 PUNTEN EN 50.550GRAM .

4 GERT-JAN VERKERK 27 PUNTEN EN 52.405 GRAM.

5 VRIES STOMPHORST 32PUNTEN EN 34.395 GRAM.

6 ARIE SCHOUTEN 36 PUNTEN 22.955 GRAM .

7 TON KOOPMAN 37 PUNTEN EN 19.685 GRAM .

8 CEES VAN RHIJN 39 PUNTEN EN 26.495 GRAM .

9 KOOS VAN DE ARK 43 PUNTEN EN 20.495 GRAM.

HOOGSTE DAGRESULTAAT GERT-JAN VERKERK 26.500 GRAM .

GROOTSTE VIS JOHAN PUPER  57 CM.

Rest nog de gezellige feest avond met de vrouwtjes erbij in de harbour-lights in Noordwijk . En gaan we in de wintertijd met een aantal leden nog  wedstrijdjes  onderling vissen in hopelijk goede wateren . Volgend jaarkrijgen we nog wat mensen erbij en gaan we weer een hopelijk GEZELLIGE competitie tegemoet.


Aarkanaal (Nieuwveen) 17-10-18 / 20C - ZO2 - half bewolkt

Rinus: voor de 17e ouderenwedstrijd van HSW staat het Aarkanaal traject ‘ijsbaan’ op het programma en als er één ‘risicowater’ is, is dit het wel. Alleen hier vissen is meestal geen probleem maar met een groep kan het zéér wisselvallig zijn en is het dus een ander verhaal. Onverwacht goede uitslagen worden (meermaals) afgewisseld met slechte waarbij het meestal schrapen is voor een visje (lees: baarsje), maar waar de kop- en staartnummers wel altijd in het voordeel zijn. Vandaag is weer zo’n moeizame dag, met 11 deelnemers wordt slechts 14,4kg boven water gehaald, waarvan  bijna de helft al wordt opgeslokt door kop en staart! Bij de loting is ‘men’ aardig voor mij want kantnr 1 blijft tot het laatst in het zakje zitten! Vandaag vis ik hoofdzakelijk met de vaste stok op 5 en 11m, de laatste afstand levert na tien minuten de eerste (maat)voorns op en met de derde inzet de enige brasem van de hele wedstrijd. Ruim een uur kan ik de voorns ‘vasthouden’, daarna komen de baarsjes, de meeste en de grootse vang ik op 5m. Bij mekaar 70 vissen en 4,9kg hetgeen ruim voldoende is voor de winst. Op staartnr 11 doet Leo zijn stinkende best en incasseert met 2kg keurig een 2-tje. Halverwege het parcours pakt Rob J met 1,7kg de 3 punten mee en verstevigd zijn 2e plek in het klassement ten koste van Gerard die met 1,1kg 4 punten binnen haalt. Gert scoort eveneens 4 pt met hetzelfde gewicht.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 17-10-18

Erik: zelf zat ik afgelopen zondag op nr. 25, een stukje voorbij de picknickplaats. Ik vind dit persoonlijk geen fijn stuk, aangezien het met de vaste hengel geen doen is, ook vanwege het feit dat er op 11 mtr. nog steeds niet veel water staat. Daarom als een bijleggertje maar een whipie gemaakt van 7 mtr. met een lange slag en me hoofdzakelijk gericht op de feeder tegen het wier/kreukellblad aan de overkant, waar ik nog aardig water had en het ook nog schoon was. Gestart met de whip, maar dit leverde totaal niets op. Daarom de feeder gepakt, wat al vrij snel een stuk of 5 voorntjes opleverde + baarsje en daarna nog een paar keer uitgekauwde maden, waarna het heel stil werd. Om me heen was het ook zeer taai en als er iemand nog soms een visje ving, dan was het Erwin op nr. 21 die op de picknick plaats zat, al moest hij er ook alles aan doen om in de beet te blijven. Op een gegeven moment ben ik maar gaan gokken om met een balletje wat te forceren, maar dit bleek ook kansloos, zoals in het hele vak waarin ik zat, waar geen brasem/zeelt gevangen is. Anderhalf uur voor tijd op driekwart een nieuw plekje gemaakt en hier nog 2 voorntjes mee gevangen met 2 pinkies. Met 540 gr. deed ik natuurlijk niet mee, zeker tegen de laatste 6 nummers. Leuk voor Dennis dat hij het vakje won met een keurige klus blankvoorn! De organisatie was, zoals gebruikelijk, weer dik in orde. Alleen de vis/voorn had zich teruggetrokken op de plaatsen waar de schaduw was en daar hebben we mee te dealen.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 15-10-18 / 23C - ZW3 - half bewolkt

Bert: zondag 14-10-2018 met 9 deelnemers van HSV Alphen de achtste wedstrijd gevist in de vaste stok comp. Viswater het Amstel-Drecht kanaal omgeving van de jachthaven. Alweer prachtige omstandigheden wat het weer betreft. Met een totaalvangst van 36530 gram mogen we terugkijken op een redelijke vangst. Ook vandaag moest het weer komen van de kleinere vis die zowel op de korte als de langere afstand gevangen kon worden. Met name vanaf de start kon er dichtbij op sommige plekken aardig gevangen worden. De winst ging vandaag naar Gerard Groen zijn vangst was 5550 gr met zoals al gezegd kleine vis alles gevangen op 11.5 meter.Met nog 1 wedstrijd te gaan in deze comp zijn verrassingen nog niet uitgesloten. Wat mij betreft levert dit nog een spannend slot op.


Oude Rijn (Nieuwerbrug) 14-10-18 / 22C - ZO2 -    zonnig

Rinus: de eerste door John Kooij Hengelsport gesponsorde najaarswedstrijd werd onder zomerse omstandigheden gevist in de Oude Rijn bij Nieuwerbrug. Het heldere weer en dus ook helder water zorgden voor zéér wisselvallige vangsten bij de 38 deelnemende vissers in twee vakken onderverdeeld. Gezamenlijk werd ‘slechts’ 77 kilo gevangen hetgeen al aangeeft dat het niet best was, zeker als je bedenkt dat de winnaar als uitschieter al ruim 26 kilo voor zijn rekening nam en er 16 deelnemers waren ‘zonder vis’. Het was de op A14 vissende Frits Jansen die iedereen het nakijken gaf met de ene na de andere platte uit de andere oeverzone. Zijn aas, een cocktail van 2 wormen + maden, was goed voor 20 platten, een gewicht van 26,7kg, uiteraard de poule en de hoofdprijs een waardebon van €120. Proficiat Frits! Opvallend verder nog dat de nummers 2 en 3 in dit vak visten op A15 en A13! Ook opmerkelijk in dit vak, maar in feite bijna standaard, is dat het eerste uur in rap tempo mooie voorns werden gevangen, vervolgens enkele baarsjes waarna abrupt ‘het licht uit ging’. Het prijzengeld werd overigens speciaal voor deze wedstrijd met 100% verhoogd door de sponsor, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. In het B-vak werd de strijd ‘achter de heg’ uitgevochten op de laatste drie nummers en met 5,9kg beslist in het voordeel van Dennis Holthuysen. Dat op deze drie nummers wel werd gevangen en op vrijwel nergens anders in dit vak werd toegeschreven aan het feit dat deze mannen lange tijd in de schaduw zaten. Op het moment dat de zon achter de heg vandaan kwam was het ook hier vrijwel gedaan met de vangst. Het is een theorie, maar vissers zijn immers altijd op zoek naar oorzaken!? Qua organisatie zat de wedstrijd n.m.m. weer prima in elkaar en is een bedankje zeker op zijn plaats aan Sipko+compagnon voor het uitzetten van een keurig parcours. Op de naar de 2e wedstrijd op 28 oktober a.s.

De prijzen in vak A:

1 Frits Jansen-A14-26780gr

2 Sjaak Ydo-A15-6080gr

3 Martijn de Wit-A13-4840gr

4 Hans Slingerland-A5-3100gr

5 Willem Bakhuizen-A9-2780gr

6 Jan Zekveld-A1-2400gr

In vak B:

1 Dennis Holthuysen-B38-5960gr

2 Henk van Hattem-B40-3500gr

3 Jan Krabbendam-B39-3460gr

4 Erwin Keizer-B21-1620gr

5 Dik Roosendaal-B36-1220gr

6 Peter Koevermans-B35-1220gr


Markervaart (Krommenie) 10-10-18 / 20C - ZO2 -    zonnig

Rinus: het wordt vandaag een dagje Markervaart met Gert, een prachtig mooi water in een heerlijk rustige omgeving, jammer genoeg geen stroming in het water en die 6-7 vrachtschepen moeten we ook voor lief nemen. We hebben de hoop gevestigd op een lekkere klus voorn met de vaste stok maar dat is het helaas niet geworden. De start is ook uitermate moeizaam want pas na een klein uur komt er wat vaart in de aanbeten. Zoals gezegd weinig voorn maar wel veel bliek(jes) en baars die ik met name met de vaste stok vang op 11m (zo'n 75 stuks), 'onder het kantje' zijn ze niet thuis. Gelukkig komt er ook steeds meer leven op de feeder waarop Gert al vroegtijdig is overgestapt en waarmee frequent een platte of halswas wordt gevangen (aantallen p.p. 12-15 stuks). Het beste aas hiervoor blijkt 1-2 piertjes + made te zijn, maar er worden ook enkele exemplaren met de boilie gevangen. Beide komen we aan een geschat vangstgewicht van 13-14 kilo, kortom een fijne visdag.


NH Kanaal (Purmerend) 10-10-18

Rinus: afgelopen zondag heeft het jongste HSW-wedstrijdlid Martijn (de Wit) deelgenomen aan de Youth Challenge in het Noord Hollandskanaal op het traject Purmerend-Landsmeer. Aan deze door Sportvisserij Nederland georganiseerde wedstrijd konden de jonge deelnemers zich inschrijven voor de leeftijdscategorieën U15, U20 en U25. Op deze wedstrijd waren een kleine 50 visser(tje)s af gekomen die met elkaar per categorie om de hoogste eer streden. 'Onze' Martijn was 'in vorm' want met niet minder dan 14.175 gram werd hij behalve winnaar bij de U25 ook 'overall' winnaar, zij het met slechts 75 gram verschil. Proficiat man! Jongere collega Roy Vaanholt wist in de categorie U20 te winnen met een eveneens prachtige 14.100 gram en 'jonkie' Jeffrey Valkenborgh won bij de U15 met een nog altijd bewonderenswaardig gewicht van 6.850 gram. Wetende dat alleen met de vaste hengel of de matchhengel gevist mocht worden zijn dit uitstekende resultaten. Ben je benieuw naar nog meer foto's, een verslag en de volledige uitslag, klik dan op deze link.


Martijn: mijn verhaal over afgelopen zondag: 8.00u begin met loten, 10.50u begin zwaar voeren, 11.00 tot 15.00 uur vissen. Geloot in vak U25 stek nummer 22 op staart en op 2 stekken gevist. Op 5 deeltjes met slanke dobber 0.6 gram en puur voornvoer gebruikt. 4 ballen met wat hennep casters dode pinkies, vervolgens nog 1 volle cup met hennep gebracht. Om de 5 minuten kleine hoeveelheid hennep en casters gegooid. Vis beet direct bij het begin op maden en later op caster. Ongeveer 1.5 uur kortbij gevist, goed voor zo´n 40 vissen en 1 brasem en 3 blieken. 15 cm onderlijn van 10/100 haakje 18 Kamasan B511. Op 11.5m stek 1 kilo Turbo black, 1 kilo G5 en 1 zak River clay, verhouding 50/50%. De zware aarde erbij deed ik omdat er bij het begin een lichte stroming stond in de onderste waterlaag, kon ik zien aan mijn leefnet. 20 zoete maiskorrels fijn geknipt, hand casters en dode maden en 2 cups fijn geknipte wormen verwerkt in het voer en daarvan 9 ballen gecupt. Deze stek ruim 1.5 uur met rust gelaten en daarna om de 30 minuten 1 ´tennisbal´ vol met aas gebracht, afhankelijk van de vangst op de stek. 2 topsets met slappe elastiek 1 gram staand en 1.5 gram sleepje van 7 cm op de bodem. Beide topsets 20 cm onderlijn met haakje 16 Kamasan B611. Eerst met de 1 grammer gevist en op deze stek 2 schepblieken gevangen. Daarna met de 1.5 gram gevist met 3 dode maden en al wel met de stroming mee over de voerplek heen gevist. Meter links naar meter rechts van voerplek leverde me 9 dikke brasems op. Na 2 uur vissen viel de stek stil en ben ik weer naar de 5 delen stek gegaan en daar nog wat voorns kunnen vangen. Met 14.170 gram het vak gewonnen in de U25 en tevens hoogste gewicht in de hele wedstrijd. Vasco Besseling op nummer 21 naast me had iets van 12 kilo aan voorns gevangen met enkele schepblieken, alles kortbij gevangen op de 11.5 meter lijn kreeg hij geen beet, zei hij.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 08-10-18 / 15C - ZW4 -    half bewolkt

Dick: het is jammer maar deze gezellige senioren competitie van HSV de Brasem is beëindigd. Vandaag was het weer geen vetpot, ik zat op het staartnummer en mocht als enige niet klagen. Ik gokte vandaag op de vaste stok 11 mtr. en dat was een goede gok. Om all over kampioen te worden moest ik Joop voorblijven met tenminste 2 punten dat vond ik een zware opgave want Joop was knap in de running de laatste wedstrijden. Het is gelukt dus mag ik de wisselbeker 1 jaar knuffelen. Tot volgend jaar.


Aarkanaal (Ter Aar) 06-10-18

Rinus: berichten over goede voornvangsten sijpelen binnen dus zetten we vandaag koers naar het Aarkanaal bij de ijsbaan, hier moet het dan toch zeker lukken!? Stok uitgepakt op 11 en 4m, enkele balletjes cuppen en laat maar komen....! Na drie kwartier zijn ze er nog niet, nou dan weet je het hier wel! Ik hou het tweeënhalf uur vol en dan staan er 7 voorns en 5 baarsjes op de teller. Blijven zitten of nog effe verkassen? Besluit tot het laatste en vis nog anderhalf uur tussen Ter Aar en Alphen links v/h gemaaltje. Hier haal ik nog 35 voorns op de kant en 1 platte die zo maar uit het niets de enkele made op haakje 18 pakt in het overigens hier zeer heldere water.


Oude Rijn (Alphen) 06-10-18

Bert: zondag 07-10-2018 vrije hengel comp nr 8 van HSV Alphen en tevens de voorlaatste in deze comp. 12 deelnemers aan de waterkant van de Oude Rijn. Bij het witte hek moest het gebeuren vandaag. Omstandigheden waren vandaag weer ideaal, in de vroege morgen nog fris maar naar mate de ochtend vorderde werd het met de zon bijzonder aangenaam. Bij aanvang viel er direct vis te vangen maar zoals de laatste tijd wel vaker voorkomt na een goed uur viel de beet enorm terug. Hierdoor werd het een lange ochtend waar zo nu en dan nog een visje was te vangen maar niet meer met regelmaat plus dat ze ook nog eens veel kleiner waren dan in het begin. Dat resulteerde in een gezamenlijke vangst van 26920 gr. De bloemen waren vandaag voor mij met een vangst van 3800 gr waaronder een paar super voorns de meeste vis gevangen op 10 meter en op het laatst nog onder de kant maar dat waren visjes die geen gewicht in de schaal konden brengen. Als aas heb ik in het begin kleine en grote maden gebruikt, maar het beste resultaat gaf toch het gebruik van casters. Nog 1 wedstrijd te gaan en dan is na enig rekenwerk met de aftrek van de twee slechtste resultaten bekent wie dit seizoen als winnaar uit de bus komt. 


Oude Rijn (Alphen) 06-10-18

Peter: zondag zijn we met de Leidse vereniging DVS gaan vissen in de Rijn aan de Oudhoornseweg. De wind in de rug, hoewel de voorspelde harde wind uitbleef. Met een klein stroompje richting Kouderkerk werd er direct vanaf het begin vis(jes) gevangen. Echte grote vis bleef jammer genoeg uit, maar de uitslag getuigt van een actieve ochtend met veel kleinere vis. De uitslag:

Peter vd Wal 8250 gr

Hans Dool 8150 gr

Peter Guleij 7680 gr

Leo Weeda 4980 gr

Ger Wagemaker 4560 gr

Wout Teske 3780 gr

Marchel Schouten  1800 gr


Oude Rijn (Alphen) 06-10-18

Adriaan: zaterdag de 14e wedstrijd van Gr. R’dam afd. Zev.-Mkp. gevist in de Oude Rijn aan de Oudshoornseweg te Alphen. Met 6 deelnemers werd er 15,5 kg aan kleine vis in totaal gevangen. Vandaag is er geen enkele brasem gevangen. De vissers die gekozen hadden voor de vaste stok werden ook 1,2 en 3 in de uitslag vandaag. Er werden veel voorns en windes gevangen en enkele baarzen. S. Lockhorst won de wedstrijd op kantnummer 2 met 4,7 kg. Zelf zat ik op nummer 1 en heb alleen met de stok op 11 meter gevist en bijna de hele wedstrijd in de beet gezeten, alleen toen er een zandboot voorbij kwam hebben we een half uur geen aanbeet meer gezien. Met 4,3 kg werd ik 2e voor J. Veenman die met 3,8 kg 3e werd. Met de feeder werd er heel slecht gevangen, J. de Zwart had maar 280 gram en J. van Elswijk heeft de 11 visjes die hij gevangen had teruggegooid omdat hij toch niet meedoet voor de competitie. Al met al een heerlijke visdag voor de vaste stok vissers vandaag. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Ringvaart (Moordrecht) 06-10-18

Erik: zaterdag hebben we met HSV Moordrechtonze afsluitende koppelwedstrijd gevist in onze eigen Ringvaart in het Dorp, waar we met 9 koppels hebben gevist. Enkele dagen ervoor hadden Jan v.d. Schee en ondergetekende de stekken al verkend en het nodige blad weggesneden, zodat iedereen een beetje normaal kan vissen, want ieder jaar komt er weer wat riet en vooral een metertje kreukelblad bij. Zelf viste ik met maatje Berry, die ook zin had om weer eens lekker met de vaste hengel te vissen en we lootten op nr. 3. We gingen hoofdzakelijk voor de vaste hengel op een kleine 11 mtr. en met een klein stroompje richting Nieuwerkerk hadden we een vliegende start. Veel voorntjes met af en toe een mooiere voorn ertussen + soms een kolblei. T/m halverwege de wedstrijd konden we dit aardig volhouden, al werden de beten op een gegeven moment toch wat voorzichtig en draaide de stroom richting Gouda. De laatste anderhalf uur werd het een beetje schrapen, maar toch konden we onze visjes blijven vangen, al werden ze toch gemiddeld wel steeds iets kleiner. Achteraf bleek dat er over de gehele linie heel aardig tot zelfs goed is gevangen, al kon niemand een brasem ter weging aanbieden (wel 2 meldingen van een verspeelde brasem). Het moest dus over het algemeen van de voorn komen en die waren er gelukkig genoeg. Zelf kwamen we tot 9.140 gram en werden hiermee 1ste, gevolgd door Hans Speulman en good old Piet Blom, die 7.960 gr. aantikten op kantnr. 1 met gemiddeld wat grotere vis. 3de werden Frans Buurman en Henk Multem die op de hogere nummers tot 5.820 gr. konden komen. Na afloop een gezellig bijeenkomst aan de waterkant met een hapje en drankje en de nodige prijzen die Koos had geregeld + een verloting. We hebben het seizoen dus op een leuke en gezellige manier afgesloten en ook nog mooi weer!

 


Oude Rijn (Zwammerdam) 06-10-18 / 18C - ZW2 -    zonnig

Rinus: zoals de laatste jaren gebruikelijk wordt met de 17e competitiewedstrijd van HSW tevens de al vele jaren traditionele 'herfstdagwedstrijd' gevist, dit keer aan de Oude Rijn op het traject ijsbaan/futenbos. Met 17 deelnemers wordt 39,3 kilo vis gevangen en omdat de platten totaal ontbreken moet je heel wat visjes hebben om aan dat gewicht te komen. Gelukkig wordt over het algeheel best aardig gevangen, de winnende gewichten komen overigens in zekere zin van de hotspots. Zelf zit ik op stek 2 halverwege het parcours bij de ijsbaan en pakt naast een feedertje zeker ook de vaste stok uit op 11 en 5m. Op deze 2 afstanden is de vis het meest actief en dat levert mij ca. 100 stuks op meest voorn en verder een klein aantal mini windes en roofbleitjes en enkele baarzen, slechts 5 scheppertjes. Mijn vangstgewicht van 5.380 gr is net voldoende om naast de dagwinst ook de titel 'herfstkampioen' in de wacht te slepen. Rechts van het bruggetje vist Erwin op vrijwel identieke wijze naar een eveneens mooi netje vis en wordt met 5.200gr tweede. Martin doet daar op kop bij de ijsbaan niet veel voor onder en wordt met 5.030 gr derde en 'pakt' de grootste vis een voorn van 30cm waarvoor hij een heel jaar lang de aloude v/d Steltcup moet poetsen. Ron links van het brugje pakt 4 punten met 3.890 gr en Rob J daar weer links van wordt vijfde met 3.760 gr. Genoemde en overige uitslagen zijn uiteraard ook in de competitietussenstand verwerkt.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 03-10-18 / 16C - NW3 -    bewolkt

Rinus: de 16e ouderenwedstrijd van HSW vissen we met slechts 9 man, hetgeen betekent dat de ziekenboeg goed gevuld is, beterschap allemaal! Voor deze wedstrijd hebben we het traject 'nieuwe kwekerij' op het oog waar de wind schuin van voren komt en dat is nog net te doen voor de 'vaste stokkers'. De feederaars proberen natuurlijk weer hun heil te zoeken in de oeverzone aan de overkant ofschoon het zoeken blijft waar die enkele platte zich op houdt. Want dat is het helaas momenteel hier, geduld uitoefenen en wachten op die enkele keer dat de top om gaat of actief vissen met de kans op wat bliek en ruisvoorn. Met de stok is er over het algemeen wel een visje te vangen al zitten er ook perioden tussen waarop de dobber niet onder gaat. Zelf vis ik op stek 6 met de stok op 11m en heb daarnaast de feeder klaar staan op ca. 7-8m uit de overzijde. Deze laatste levert mij 2 platjes en wat blieken op, de stok daarentegen rond de 25 vissen, voorn en bliek(jes), 1 halfwasje en als klap op de vuurpijl een platte van ca. 2 kilo. Bij mekaar 6,4kg goed voor een 1-tje. Rob J doet wat hij het liefste doet, vissen met de stok en dat levert hem3,6kg en de 2e plaats op. Aat vangt enkele platjes en blieken met de feeder en komt tot 3,4kg.


Gouwekanaal (Gouda) 03-10-18

Erik: we hebben de laatste (15de) competitie wedstrijd van de HSV Moordrecht gevist in de Gouwe op het eerste brede stuk. Koos had nog een kantnr. tegoed en trok nr. 1, waarna Ron het staartnr. kreeg toebedeeld (nr. 15). Zelf lootte ik precies in het midden op nr. 8 en koos voor alleen de feeder op 17 mtr. en rond de 27 meter. Gestart op de korte lijn en al vrij snel de eerste beetjes, wat enkele kolbleien en 2 voorns + een geloste bliek opleverde. Vervolgens na een klein uurtje op de langere lijn geprobeerd en al vrij snel een prachtige aanbeet, die ik na enkele seconden verspeelde. Haak eraf, helaas. Daarna enkele blieken op die lijn en ook wat kleintjes, maar niet wild. Daarom wat geswitcht en ruim een uur voor het einde op de langere lijn een redelijke platte gevangen. Helaas daarna weer erg rustig, wat uiteindelijk resulteerde in 2.640 gr. en een 2tje. Koos op kantnr. 1 had 3.420 gr en pakte zijn 3de 1tje op rij. Peter v.d. Hoek werd overigens derde met exact 2 kg, ook alles met de feeder, vrij dichtbij. Na afloop hebben we de prijswinnaars nog in de bloemen gezet en met een hapje en drankje aan de waterkant het seizoen afgesloten. Gelukkig hebben ze me niet in het water gegooid☺De einduitslag (beste 11 wedstrijden) van de 1ste 3 per korps is als volgt.

A-korps:

1. Erik Faas 24 punten en 59.840 gr.

2. John van Uunen 47 punten en 36.960 gr.

3. Koos van Herk 48 punten en 40.080 gr.

 

B-korps:

1. Hans Speulman 52 punten en 31.500 gr.

2. Peter v.d. Hoek 62 punten en 47.360 gr.

3. René van Veen 70 punten en 24.130 gr.

 

Van de 14 comp.wedstrijden die ik dit jaar heb meegedaan, ben ik 12x bij de 1ste 3 geëindigd, het liep dit jaar dus wel lekker en hiermee voor de 14de keer kampioen geworden.  Wel een matig gewicht met nog geen 60 kg, wat ook deels te verklaren is door een koud voorjaar, waar ik na 2 wedstrijden nog geen 2 kg. had. Leuk was ook dat good old John het goed heeft gedaan en Koos eindigde met 3x een eentje op rij! In het B-korps heeft Hans het ook prima gedaan. Nu nog hopen op een paar leuke herfstmaanden qua visserij.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 02-10-18 / 13C - ZW3 -    bewolkt

Theo: afgelopen zondag de ena laatste wedstrijd van de competitie van H.S.V DE VRIJE VISSER. De 4 kanshebbers voor de titel waren er allen dus was de loting weer belangrijk . Zeker omdat de Amsteldrecht zich dit jaar niet van zijn beste kant laat zien!? Reden weet ik niet, wat ik wel weet is dat de competitie wel weer minder is dan vorig jaar en blijkt dat de wedstrijden in het Noord-Hollandse gewoon de beste zijn en hier in de buurt steeds moeilijker. Dat betekent veel hengeldruk in NH want ze komen zelfs uit het zuiden die kant op, dan weten wij genoeg! Hengeldruk betekent dat er voer en aas in overvloed is en dat zij jouw piertje, maaitje of castertje links laten liggen. Via vriend Rinus al gehoord via mail dat het moeilijk zal worden met een fijne visserij en veel kleine vis met de stok en hopend op wat grotere vis met de feeder. Dit is ook gebleken in de wedstrijd. Stok zelfs zeer moeilijk met echt kleine vissies en dan maar hopen dat die feeder aan de overkant een keer krom gaat. Koude nacht tegen vriespunt was ook niet bevorderlijk maar wel mooi droog weer. Neem mijzelf: 5 uur vissen, stok 2 kleintjes dus die aan de kant gegooid en gokken op overkant met feeder. Als je dan ca. 8 beten krijgt in 5 uur en deze verzilverd met nog 1 bonus vis erbij, dan denk je misschien wel een 1-tje. Nou dat werd het mooi niet! Vries won deze dag met 6.300 gram, heel knap gevist Vries en de roem is vandaag voor jou. Op de staart was het nummer 1 in het klassement Johan die 2 knoerten van brasems ving en wat grut met de stok wat hem de 2e plaats opleverde en zich daarmee steviger op de eerste plaats zette. Zelf werd ik 3e met en gigant en 5 half slaggies en 2 vissies op de stok en 4.350 gram, tevreden! Introducé Ron ving nog 3.325 gram ving en dan was het gebeurd met de hoge gewichten. Zelfs Ben wist het niet klaar te spelen vandaag met 2.325 gram en zakte in het klassement naar plek 2. Hij gaat samen met Johan en Theo uitmaken wie er kampioen wordt dit jaar. Gertjan de nummer 1 tot verleden week had niet te geloven 1 keer beet gehad en ving een ruiser van 225 gram. Arie en Ton op stek 1 en 2 vingen met de stok ook niet best. Wat we van te voren dus al wisten kwam ook uit, een zeer moeilijke visserij.

Stand na 8 wedstrijden na aftrek 2 slechtste resultaten.

Johan  4-5-2-2-3-3-1-2 is 22 punten , min 9  punten is 13 punten en 53.850 gram .

Ben      2-1-3-3-9-9-2-4 is 33 punten , min 18 punten is 15 punten en 41.925 gram .

Theo    1-3-4-9-3-2-9-3 is 34 punten , min 18 punten is 16 punten en 39.450 gram .

Gert     3-2-7-1-1-6-7-7 is 34 punten , min 14 punten is 20 punten en 52.405 gram .

Vries    7-4-1-9-9-9-3-1 is 43 punten , min 18 punten is 25 punten en 29.100 gram .

Ton      9-6-5-9-2-4-5-6 is 46 punten , min 18 punten is 28 punten en 19.685 gram .

Arie     8-8-6-5-5-5-6-5  is 48 punten, min 16 punten is 32 punten en 15.505 gram.

Cees    5-7-8-9-4-1-9-9 is 52 punten , min 18 punten is 34 punten en 19.770 gram .

Koos    6-9-9-3-6-9-4-9 is 55 punten , min 18 punten is 37 punten en 15.495 gram .

Grootste dagresultaat Gert-Jan met 26.500 gr. Grootste vis Johan met 57cm.


Oude Rijn (Zwammerdam) 01-10-18 / 12C - NW5 -    half bewolkt/regen

Dick: weer een wedstrijdje gevist met de senioren van HSV de Brasem, deze keer in de Damse Rijn tussen het futenbos en Zwammerdam. Vorige week sprak ik de hoop uit dat er wat beter gevangen zou worden de laatste wedstrijden, maar niets was minder waar het was maar een ietsie pietsie beter dan vorige week. Willem Lentink trok vandaag aan het langste eind met 2,7kg en werd winnaar. We hebben nog één wedstrijd te gaan en hopende dat...... ik zeg niks meer we zien het wel.


Oude Rijn (Zwammerdam) 01-10-18

Rinus: ook naar de Damse Rijn geweest en iets verder dan de Brasem gezeten, zowel Gert als ik pakt de feeder uit en we gokken op een brasem(pje) die vandaag niet zal komen. Het is alleen (maat)voorn wat de klok slaat met een enkel baarsje en slechts één bliek. Helder water en felle zonneschijn (tussen de buien door) zorgen voor deze entourage. Beide komen we aan een aantal van rond de 40 stuks.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 01-10-18

Bert: 29-09-2018 De laatste zaterdag in September staat bij ons (HSV Alphen) al jaren op de agenda in het kader van de uitwisseling met de Brasem uit Ter Aar. Dit keer was het onze beurt om deze onderlinge strijd te organiseren. Er werd gevist in het Amstel-Drecht kanaal op het brede stuk met totaal 29 deelnemers. 11 kwamen uit voor ons en de overige 18 spanden zich in voor onze tegenstander. De omstandigheden leken ideaal, bijna geen wind uit Zuidelijke hoek en een lekker zonnetje kortom heerlijk om aan de waterkant te vertoeven. Na het voeren werd er dan ook direct vis gevangen, maar dat was bij velen van korte duur, dan valt het niet mee om je te blijven concentreren op een mogelijke aanbeet. Na weging was al duidelijk wie vandaag de winnaar zou worden van deze tweestrijd maar er moest natuurlijk eerst nog wel even geteld worden. In de Vlinder waar de prijsuitreiking plaats zou vinden konden we de uitslag opmaken door de beste 10 vangsten van beide verenigingen op te tellen en wat al bedacht was kwam ook uit. Onze visvrienden uit Ter aar wisten ons ruim te kloppen zij vingen ruim 41 kg tegen bijna 20 voor ons hulde aan de vissers van de Brasem. Individueel waren er voor de Brasem 9 en voor Alphen 6 prijzen beschikbaar in de vorm van cadeaubonnen De eerste 3 van de Brasem Piet v Berkel met 14150 gr Siem Pieterse met 9500 gr en Darren Hillyer met 6600 gr. De eerste 3 van Alphen Ben de Graaf met 4050 gr Jan van Zijl met 3720 gr en Arie v d Laken met 3000 gr. Wat opvalt is dat de 3 van de Brasem met de feeder visten en de 3 van Alphen met de vaste stok. In 2019 gaan we natuurlijk weer voor een revanche. 


Leidsche Vliet Leidschendam) 29-09-18 / 16C - ZW2 -    half bewolkt

Rinus: competitiewedstrijd 16 (van de 18) van HSW vissen we met 17 man in de Vliet bij Leidschendam, prachtig water met een diepte van 3,5-4m waar af en toe wat stroming in staat. Vandaag helaas nagenoeg windstil en helder weer, dus ook helder water. De gezamenlijke vangst van 30,1kg geeft al aan dat het 'moeizaam' ging en alles moest uit de kast om de beet erin te houden. Perioden met een vangst van 3-4 voorns op rij worden afgewisseld met minuten lang staren naar een 'stille' dobber. Het is in elk geval wel de  vaste stok die de meeste vis op het droge brengt, voor 85% (maat)voorn en de rest bliek en baars. De feederaars hebben een relatief rustige morgen, zonder platten maar hier en daar wel enkele dikke voorns. Rob J vist op stek 2, houdt zich de hele wedstrijd bezig met de stok op 12m en scoort een leuk netje vis. De aanhouder wint want met 5,2kg op de weegschaal gaat niemand over hem heen, proficiat! Op de kopstek pakt Piet 3,7kg en moet daarmee genoegen nemen met de 2e plaats. Zelf zit ik op stek 15 en pak naast een feedertje ook de stok uit op 11 en 4m. Op 11m krijg ik de voorn aan de praat en onder het kantje levert enkele baarzen op, de vangst met de feeder is te verwaarlozen. Met ca. 40 vissen kom ik uit op 3,5kg en 3punten. Op naaste concurrent Ron moet ik 2 punten voor blijven om vandaag al het kampioenschap veilig te stellen. Als 4e eindigt Martijn die op de staartplek 2,9kg boven water haalt en de 5 punten gaan naar Ron voor zijn vangst van 2,1kg. Dat betekent exact de benodigde 2 punten verschil (sorry Ron) waarmee ik de 'titel' voortijdig reeds kan binnenhalen. Voor deze zaterdag- c.q. zomercompetitie de 19e keer, samen met de diverse andere competities van de club vanaf 1974  voor de 50e keer.


NH Kanaal (Oost Graftdijk) 24-09-18 / 17C - NW3 -    half bewolkt

Martijn: afgelopen weekend met mijn ouders een lang weekend in het vakantie park Europarcs de Rijp, gelegen bij Oost Grafdijk. Mijn ouders dorpjes bezoeken en wandelen, mijn plannen zijn totaal anders, een lekker lang weekend vissen aan een van mijn favoriete wateren het Noord Hollandskanaal. Dat gebeurt op hetzelfde stuk waar vorig jaar ook een van de competitiewedstrijden van HSV Waddinxveen werd gehouden, net voor de versmalling van het kanaal nabij Oost Graftdijk. Mijn vader zet me af aan het kanaal, snel de aanhangwagen ontkoppelen en het feest kan beginnen. Eerst het water even bekijken wat  het doet. De wind komt nagenoeg van achter dus gunstig voor de vaste stok. Vandaag ga ik dus vissen met de vaste stok op 2 afstanden en met de feeder aan de overkant. Kort 4 deeltjes 2 voerballen brengen met hennep en casters en om de 10 minuten kleine hoeveelheden los uit het handje te gooien. De stek op 11.5 meter 8 voerballen met 50% voer en 50% river clay, aangezien ik een lichte stroming zie kies ik voor die zware aarde. Verder gooi ik nog 1 klein handje met pinkies, casters en fijn geknipte wormen. De 8 voerballen gooi ik uit de hand, vervolgens 3 voerballen vol met aas met de cup. Op 4 deeltjes kies ik voor een slanke dobber van 0.6 gram staande haak, op de 11,5m voor 2 topsets 1 met 1 gram bolvorm en staande haak en 1 topset met 1.5 gram bolvormig en een sleepje van 10 cm op de bodem. Na het aanvoeren van de vaste stok stekken breng ik aan de overkant 6 korven met veel aas als back up. Ik ga direct vissen op de korte afstand met de stok en daar haal ik in het eerste uur 9 blieken/halfwasjes op het droge, gevangen eerst op maden daarna op casters. Hierna op de verre stok afstand gaan vissen ook daar haal ik 5 blieken vandaan. Ik besluit na 2 uur vissen even een boterham en kopje koffie te gaan drinken en zet de feeder in, rustend op mijn been. Na ruim 30 minuten gevist te hebben aan de overkant nog steeds geen leven gespot daar. Besluit om kort bij de kant weer te gaan vissen en ook daar geen aanbeet meer. Snel door naar de 11.5 meter stek, daar vang ik gelukkig nog eens 4 blieken waarna het na 3.5 uur vissen stil valt. Nog niet echt een groot succes tot nu toe!  Vervolgens komt er een grote boot langs die wat stroming veroorzaakt, misschien helpt dit!? Besluit om 2 voerballen 50/50 bij te voeren op 11,5m en met een sleepje met 2 dode maden te gaan vissen. Na zeker een half uur vissen krijg ik weer beet. Bliek na bliek volgt nu en op één van de aanbeten vliegt 4 meter elastiek uit de top. Dit kan geen bliek zijn maar - ja hoor - de eerste 50cm+ brasem laat ik in mijn landingsnet zwemmen. Nog geen 10 minuten later weer een dikke platte, daarna als kers op de taart een giebel van 43 cm, mijn dag kan niet meer stuk. Na 5.5 uur vissen staat de taxi weer klaar en is het tijd om te gaan, ik eindig op 29 vissen waaronder 2 brasems, 1 giebel en voor de rest allemaal blieken/halfwasjes. Een succesvolle dag vind ik. 


Aarkanaal (Alphen) 24-09-18

Dick: vandaag visten wij van HSV de Brasem een van de slechtste wedstrijden van dit seizoen. We visten in het Aarkanaal achter de sportvelden in Alphen a/d Rijn. W. den Houdijker werd 1e met 1950 gram, ondanks de kleine vangst toch gefeliciteerd Willem. We hebben nog 2 wedstrijden te gaan hopend dat die wat beter zijn wat de vangst aangaat. Over het weer mochten wij tot nu toe niet klagen.


Ringvaart (Hillegom) 24-09-18

Rinus: met Daan naar de jaarlijkse koppelwedstrijd van HSV De Arnoud in de Haarl. Ringvaart, de loting is in Café Zomerzorg in Hillegom. Dat geeft normaal gesproken bij 'volle bak' met max. 90 koppels een wachtrij met gezellige drukte, maar bij binnenkomst staat er nu géén rij en blijkt dat genoemd aantal niet haalbaar was. Er zijn nu 'slechts' 4 vakken van 15 uitgezet, t.w. A: Hillegommerdijk, B: Gat van Vijfhuizen, C: Lijnden en D: Schipholrijk/dijk. Loten blijft overigens ook nu belangrijk! Voor ons haal ik nummer A6 uit de emmer, ingewijden vertellen ons direct dat dit geen wereldnummer/c.q. -vak is ofschoon er deze week toch wel een visje gevangen is. Enkele jaren terug lootten wij ook een laag nummer in dit vak, toen in de gietregen en storm scoorden we een 2-tje en moesten de eer laten aan het nummer voor de dwarssloot. Deze hotspot hebben de uitzetters er vandaag bewust uit gelaten. De verwachte regen en harde wind komen gelukkig pas in het laatste uur zodat we wat dat betreft een 'zorgeloze' start hebben. De taken tussen ons zijn als vanouds duidelijk verdeeld, Daan 'doet' voornamelijk de vaste stok (kort en 12,5m), ik pak de feeder uit op 3m uit de overzijde en net over het midden. De start is goed en in een redelijk tempo worden de eerste vissen gevangen, ofschoon ik met de feeder toch even moet zoeken op welke afstand dat het beste gaat. Dat blijkt net over het midden te zijn, dus daar concentreer ik me voorlopig op. Opmerkelijk genoeg zijn de vissen (op enkele baarzen na allemaal voorns!) gevangen met de stok een slag groter dan die op de feeder, maar beide kunnen we ook enkele voorns van 'in de 20cm' noteren. Zoals gezegd gaat het tegen het einde hard(er) regenen en waaien, dwars over het water. De beet, die al iets terugliep, wordt nog meer mondjesmaat, ondanks de - opmerkelijk genoeg - hardere stroming die in het water komt. Niettemin weten we op het laatste toch nog wat voorns bij elkaar te schrapen en komen gezamenlijk uit op een geschat aantal van 80-90 stuks, hierbij aangetekend dat Daan het leeuwendeel voor zijn rekening neemt. Als de wegers langs komen blijkt dat alleen op de kopnummers enkele platten zijn gevangen en is 8,5kg tot nu toe hoog. De weegschaal stopt voor ons op 9,3kg en tot staartnummer 15 is er verder geen koppel die daar overheen gaat, de vakwinst is binnen! Het lijkt ineens dat het inladen van de 'natte zooi' in de auto minder erg is....! Op gevaar af dat ik enkele namen of gewichten verkeerd aangeef (bij voorbaat excuus, heb nog geen einduitslag onder ogen) noem ik toch de overige vakwinnaars: in vak B Ron Cramer/Dirk v.d. Schaft ruim 9kg, vak C 'Jannen' Zekveld/Renes ca. 12kg, vak D overall winnaars Marcel Burgmans/Wim v.d. Helm bijna 33kg (naar verluid allemaal voorn!!). Proficiat mannen!


Oude Rijn (Nieuwerbrug) / VlaardingseVaart 24-09-18

Erik: zaterdag meegedaan met de één na laatste comp.wedstrijd van HSV Moordrec in de Oude Rijn bij Nieuwerbrug. Zelf zat ik op nr. 12 een meter of 30 links van het bruggetje. Ik ben gestart met de vaste hengel, even onder het kantje maar dat duurde te lang, dus al vrij snel op 10 mtr. waar na een ietwat aarzelende start de voorn het aardig begon te doen. Het was ietwat vlagerig, maar ik kon wel redelijk de beet erin houden. Links van me zat Koos, die het na een half uurtje een paar keer met de feeder probeerde tegen de overkant aan. Na een poosje ving hij daar een mooie zeelt, voor mij het teken om het er ook even te proberen, wat niets opleverde. Daarom maar weer terug met de vaste hengel en weer wat voorn. Koos ging het steeds meer toeleggen op de feeder en wist er nog een dikke brasem en op de fluit een 2de zeelt te vangen. Zelf heb ik het nog een paar keer met de feeder geprobeerd, maar kon er amper een teken van leven ontdekken. Wel aardig door gevangen met de vaste hengel, al werd het steeds taaier. Met 3.940 gr. werd ik 2de, achter Koos, die exact 6 kg. kon aantikken. Op kantnr. 1 (net voorbij de schaapskooi) werd Kees v.d. Heuvel 3de met 3.300 gr. Er is dus niet bijzonder gevangen gemiddeld genomen.

 

Zondag heb ik meegedaan aan de laatste Ecocup in Vlaardingen, waar ik in het laatste vak zat, maar dan op de lagere nummers (voorbij de jachthaven dus). Het was natuurlijk zeer slecht weer, maar ihad er toch wel zin in. Met de feeder was er niet te vissen, aangezien een groep duikende eenden, ruzie zoekende meerkoeten en een paar assertieve meeuwen het regelmatig met elkaar aan de stok hadden. Daarom hoofdzakelijk met de vaste hengel gevist, wat wel wat voorn gaf, maar in een te laag tempo en veel te voorzichtig azend om een leuk gewicht te kunnen vangen. Met 2.360 gr. een middenmoot klassering met 7,5 kg. op het staartnummer als winnend gewicht in mijn vak. Dennis zat 3 nummers rechts van me en ving 2.200 gr. (ook hoofdzakelijk voorn). Opvallend was wel een winnend gewicht van 28 kg. in het B-vak, tegenover het eiland. De grote brasem had zich daar blijkbaar vrij massaal verzameld.


Aanvaarkanaal (Driel) 24-09-18

JanV: zondag de negende wedstrijd gevist in het aanvaarkanaal bij de sluizen van Driel. In de vroege morgen was het nog goed te doen en droog maar om 10.30 uur gingen de hemel sluizen open en is het niet meer droog geworden een natte visdag met weinig vis. Met 13 visser in totaal ongeveer 6.500 gr. gevangen geen brasem en een enkele maatvoorn maar hoofdzakelijk kleine roofblei en vooral veel grondels en wel van alle soorten. Zat zelf weer in het midden van het parcours op nr. 6 en begon met een lichte feeder op een meter of 30 en later nadat de enkele beetjes die ik daar kreeg weg vielen met een zwaardere feeder naar een meter of 45 gegaan en daar ving ik wel wat voorentjes, alles gevangen met een onderlijn van 0,12 met een lengte van 80 cm. en een haak 14 en 16. Waar ik in het begin nog een visje wist te vangen met een made en een caster ben ik later overgegaan op een stukje worm met een made en dat leverde de voorentjes op, maden alleen grondels en roofbleitjes. Daar de vangst slecht was en er echt geloerd moest worden heb ik niet gezien wat mijn buren gevangen hadden dus de uitslag was toch nog wel een verrassing. Uiteindelijk had ik toch weer een 1tje met 1050 gr. op de voet gevolgd door nr.2 met 1040 gr. en de nr. 3 had 1000 gr. Met nog een wedstrijd te gaan, over twee weken in de Neder-Rijn in Renkum komt het eind van deze competitie weer in de zicht en kunnen we ons weer op de winter visserij gaan concentreren wat ook een mooie tijd is. De totaal uitslag komt in het volgende bericht.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-09-18 / 20C - ZW4 -    half bewolkt

Rinus: voor de 15e ouderenwedstrijd van HSW gaan we met 'slechts' 11 man naar de Amsteldrecht omgeving 'nieuwe kwekerij'. Gezamenlijk komen we aan 34,6kg op zich matig natuurlijk voor dit water, maar dat gegeven verandert bij de conclusie dat niet alleen brasem de dienst uit maakt. Er zijn namelijk deelnemers die uiteindelijk een leuk netje met louter voorn kunnen aanbieden, ook nog eens gevangen met de vaste stok. Natuurlijk zijn er hier en daar enkele platten gevangen en die maken zoals zo dikwijls het verschil tussen winnen en niet winnen. Rob P op staartnr 11 o.a. vist hoofdzakelijk met de stok 6kg bij elkaar, vandaag genoeg voor de winst, proficiat! Zelf zit ik aan de andere kant op nr 2 bijna op de kop waar ik met 5,4kg 2e wordt. Veel kleine vis met de stok en uiteindelijk 2 platten met de feeder op 3/4. Rob J vist louter met de stok, pakt op het eind nog 2 platten en met 5kg 3 punten mee.  Gerard en Gert worden 4 en 5 met resp. 4,2kg en 3,7kg.


Oude Rijn (Koudekerk) 19-09-18

Bert: zondag 16-09-2018 vaste stok comp nr 7 van HSV Alphen met 9 man gevist in de Oude Rijn tussen Alphen en Koudekerk nabij Culvita met alweer prettige weers omstandigheden. Het enige nadeel het bijna stilstaande water, en of dat de oorzaak was dat blijft altijd in het midden maar de vangst viel in vergelijking met eerdere wedstrijden tegen. Totaal werd er 27690 gram vis aan de wal gebracht, dit betekent de op 1 na slechtste vangst van dit seizoen. De winst was er vandaag voor Joop Zuidam die op het staart nummer 6050 gr wist te vangen waaronder veel baarzen die hij onder de kant wist te verleiden tot een aanbeet. we hebben deze comp nog 2 wedstrijden te gaan waar het voor de einduitslag nog alle kanten op kan, zeker ook gezien de afschrijving van de 2 slechtste wedstrijden. Dit kan nog een bijzonder spannend slot op leveren wat wel zo leuk is.   


Amsteldrecht (Nieuwveen) 19-09-18

Erik: afgelopen zaterdag hebben we met HSV Moordrecht de 13de comp.wedstrijd gevist in de Amsteldrecht, op het eerste stuk. Zelf zat ik op nummer 6, stukje voorbij de Treurwilg en had de vaste hengel uitgepakt, een feedertje op ruim 20 mtr. + feeder richting de overkant. Na een moeizame start met de vaste hengel, maar even op de verre afstand gekeken, wat een paar blieken gaf, maar ook niet erg druk. Daarom wat geswitcht maar het bleef harken. Halverwege daarom het korte feedertje gepakt, wat iets beter ging met nog een stuk of 5/6 aardige blieken. De beten waren uiterst voorzichtig, maar dit gaf dus nog de meeste vis. Met 2.720 gr. pakte ik een 3 en moest mijn meerdere erkennen in John van Uunen op nr. 1 die 3.120 gr had en Koos van Herk op nr. 2 die nog een paar redelijke platten erbij had, goed voor 3.680 gr. Het was dus andermaal matig te noemen, maar ik heb eigenlijk best lekker zitten vissen, ondanks het matige gewicht. Met deze 3de plaats, heb ik een mooi gemiddelde opgebouwd met 10x een eerste 3 notering, waardoor het kampioenschap van de zomercompetitie binnen is. Ik kan de laatste 2 wedstrijden dus lekker ontspannen uitvissen. Allereerst a.s. zaterdag in de Oude Rijn bij Nieuwerbrug.


Gouwekanaal (Gouda) 17-09-18 / 23C - ZW3 -    half bewolkt

Rinus: vanmiddag een aantal uren aan het Gouwekanaal doorgebracht met de lichte feeder die ik op ca. 17m heb afgesteld. Gelijk bij het eerste korfje gaan vissen en pas na een kwartier bij het 5e of 6e korfje komt het eerste teken van leven. Vanaf dat moment is er regelmatig 'wat te loeren' en kom ik uiteindelijk uit op ca. 25 vissen, dit aantal loopt vrijwel parallel met het aantal vrachtschepen, het is onvoorstelbaar druk vanmiddag. Niettemin kom ik aan een 5-tal platten(tjes), een 15 blieken/halfwasjes en een handvol klein grut. Geschat gewicht 7-8kg.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 17-09-18

Dick: vandaag viste wij met ons senioren koppeltje van HSV de Brasem in de Amstel-Drecht (voorin). Door de voorste nummers werd zo goed als niets gevangen, alleen Koos ving op nr. 5 nog redelijk (3,7kg) maar Siem die meer richting de Paprika boer zat stak hem toch nog met groot verschil de loef af. Gefeliciteerd Siem met je 5 kilo en 220 gram en dat allemaal op de vaste stok. We zeggen maar zo "volgende keer beter". 


Leidsche Vaart (Langeraar) 17-09-18

Rinus: voor de 15e competitiewedstrijd van HSW gaan we met slechts 13 man naar de Leidsche Vaart, deze zomer een risicowater met een vangstverwachting van 'alles' of (in de regel) 'niets'. Begin van de week een middag wezen vissen en toen redelijk gevangen zowel met stok als feeder, maar dan zit je alleen!! Niettemin wagen we de gok. De loting is mij niet ongunstig gestemd, kantnr 1 blijft over in de zak en dan moet je (is haast verplicht hier haha) het waarmaken. Ik pak de stok uit op 11,5m en de feeder op 3m uit de overzijde, hier deponeer ik 5 korfjes voer+aas en ga de eerste uren met de stok vissen. Dit levert bijna uitsluitend ondermaatse vis op. Na anderhalf uur maar eens kijken met de feeder en warempel na 5 minuten zie ik de eerste trekjes op de top en die leiden na een minuut tot het eerste halfwas platje. Daarvan vang ik er nog enkele en tevens nog 2 'kilobrasems'. Alles bij elkaar kom ik aan de 4,8kg en dat is inderdaad het winnende gewicht vanmorgen. Op nummer 4 doet Siem ook aardig zijn best en feedert 3,1kg bij elkaar goed voor de 2e plaats. Aan de andere kant op 'staart' vist Martin 3kg overwegend voorns met de stok bij elkaar waarmee hij een 3-tje incasseert. Gerard komt met 2,6kg op 4 punten en Ron pikt met 2,3kg 5 punten mee. Wat mij na afloop het meest tevreden stelt is dat iedereen vis ter weging kan aanbieden en dat is hier wel eens anders geweest!


Ringvaart (Leimuiden) 17-09-18

Adriaan: zaterdag j.l. met Gr. R’dam afd. Zev.-Mkp. gevist in de Ringvaart tussen Leimuiderbrug en Weteringbrug. Door 6 afmeldingen waren we maar met 5 man die een slechte vangst hadden. Uitzondering vandaag was J. van Elswijk die bijna 5 kg wist te vangen en iedereen het nakijken gaf. Zelf kwam ik niet verder dan wat voorns die ik in het eerste uur kon vangen op 36 meter. Wat ik hierna ook geprobeerd heb, het resultaat was nul. Het enige positieve voor mij vandaag is dat het afdelingskampioenschap definitief op mijn naam staat, ondanks dat er nog 2 wedstrijden gevist moeten worden. Ik hoop wel dat we dan met meerdere vissers aan de waterkant zitten, want dit is wel een erg klein cluppie.


Oude Rijn (Zwammerdam) 17-09-18

PietGr: na een toch wel een teleurstellende ochtend in de Leidse Vaart afgelopen zaterdag, zijn Ron en ik nog een poosje in de Oude Rijn nabij Zwammerdam gaan zitten,  nadat wij onze spullen in gereedheid hadden gebracht begonnen wij om kwart voor twee te vissen, ieder met 1 feeder. Na eerst wat mooie ruisvoorn kwamen de platten langzaam aan op het voer af en dan vooral bij mijn maat. Waar ik nogal eens een poosje moest wachten op een aanbeet sleurde Ron de één na de andere platte het landingsnet in, eerst met de worm, dan weer met de bolie, het maakte deze middag geen verschil voor hem ze lagen bij hem opgestapeld, het kookte op een gegeven moment aan de overkant. Een en ander resulteerde in een geslaagde vismiddag van 3,5 uur waar ik genoegen moest nemen met 8 kg vis. Ron daarentegen ving in die tijd maar liefs 24,7kg bij elkaar.


Oude Rijn (Zwammerdam) 17-09-18

Dick: de zaterdagwedstrijden van HSV de Brasem zitten er weer op voor 2018. Ik werd vandaag 1e met 4 kilo en 200 gram in de Damse Rijn voorin. Ook werd ik algeheel winnaar door toedoen van Koos Verlaan en Erik Weijgertse die zich net achter mij plaatsten, net voor Sjaak Egberts die op een geheide 1e plek afstevende. Eerlijk gezegd had hij het wel verdiend want hij heeft het langste op plek 1 gebivakkeerd en ook had hij het meeste gewicht, maar ja de punten tellen. Tot volgend jaar. Klik hier voor uitslag en tussenstand.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 17-09-18

Erik: nog een verslagje van de Ring Zevenhuizen. Zelf zat ik in het b-vak op nr. 31, aan het begin van het brede stuk, waarbij ik toch ook de vaste hengel heb uitgepakt, mede gezien het feit dat er aardig wat vis actief was aan de oppervlakte voor dat we begonnen en daarnaast had ik de feeder klaargemaakt een meter of 5 uit de overkant. De vaste hengel gaf wel wat vis in het begin, maar al vrij snel werd het taaier, waardoor ik meer met de feeder ben gaan vissen met de gewenste vangst van enkele platten als hoofddoel. Beter had ik me meer op de ruisvoorns kunnen richten, want daar heb ik regelmatig beet van gehad, maar er ook teveel van gemist, vanwege het te grove aas. Wel nog een paar blieken, maar niet erg groot en een stuk of 15 ruisvoorns.  Achteraf natuurlijk altijd makkelijk praten, maar met 2.300 gram pakte ik toch nog een 4tje in het B-vak maar de gewenste grotere brasem bleef dus uit. Maar niet gegokt, is altijd verloren. De organisatie van de Ring is ook goed verlopen en dit stemde me tevreden, dus achteraf niet ontevreden met de afloop. Met ons korps konden we dit jaar geen vuist maken, maar dat zal volgend jaar hopelijk ook wel weer wat beter gaan.


Leidsche Vliet (Leidschendam) 12-09-18 / 17C - NW3 -    bewolkt/regen

Rinus: de 14e ouderenwedstrijd van HSW vissen we in de Leidsche Vliet nabij Leidschendam. Aan dit bij uitstek geschikte 'vaste-stok-water' is de start moeizaam met veel regen en wind tegen, niettemin wordt er vanaf begin een visje gevangen. Met de nadruk op 'je' want het zijn overwegend voorn- en bliekjes van rond de 13-14cm tot net in de 20cm met enkele uitschieters. Brasem ontbreekt geheel vanmorgen op het menu zowel bij de stokkers als feederaars, dus moet het van de aantallen komen. Op de kopstek komt Aat als eerste visser met de feeder aan de 2kg en incasseert 5 punten. 4, 3 en 2 punten gaan respectievelijk naar de 'stokkers' Gerard (2,3kg), Rob J (2,4kg) en Martin op staart (3kg). Zelf pak ik de winst op stek 4 met de stok en ca. 40 stuks en 3,4kg, waarbij de vangst van een baars van 870 gram onder het kantje van doorslaggevende betekenis is. Na berekening van de tussenstand, vanaf de nu met inbegrip van de 5 'afvallers', blijk dat mijn puntentotaal onbereikbaar is geworden voor de concurrentie waardoor de ouderencompetitie weer op mijn naam komt.


Aarkanaal (Nieuwveen) 12-09-18

Dick: de 11e en laatste (afgelaste) vaste hengel wedstrijd van HSV de Brasem uit Ter Aar is vandaag gevist in het Aarkanaal bij de ijsbaan. De verwachtingen waren hooggespannen omdat er vorige week door de senioren van Alphen heel goed was gevangen door de vaste stok vissers. Maar vandaag liep het heel anders dan verwacht, Willem Rijfers op het kopnummer kwam nog goed weg met 4,4kg en de winst, gefeliciteerd Willem. Zelf kwam ik tot 3,5kg en 2 punten, de rest zat rond de kilo of daaronder. In de eindstand eindigt Siem op 23 punten en 40kg (over de 9 tellende wedstrijden) en pakt de eindoverwinning, gefeliciteerd Siem. Zelf kom ik met 24 punten en 23,8kg dus in feite 2 puntjes tekort. Tot volgend jaar.


Heimanswetering (Woubrugge) 10-09-18 / 21C - ZW3 -    bewolkt

Dick: wij van HSV de Brasem visten vandaag met de senioren in de Heijmanswetering bij Woubrugge, het was net zo slecht als zaterdag met de Ring Zevenhuizen. Maar ja, er kwam toch ook een winnaar naar de oppervlakte drijven en dat was ons oudste lid Wim van Rijn met 2 kilo en 180 gram, gefeliciteerd Wim. Hopende dat de laatste 3 wedstrijden wat beter uitpakken wat de vangst betreft en het weer zo moge blijven want dat was prima.


Amsteldrecht (Nieuwveen) 10-09-18

Bert: zondag 09-09-2018 de vrije hengel comp nr 7 van HSV Alphen gevist met 12 deelnemers in het Amstel-Drecht kanaal vooraan vanaf de sluis.

5 nummers voor de treurwilg en 7 nummers er na. Dat betekent dat er voor iedere deelnemer een ruime visplek is gerealiseerd. De vangst prima zonder een grote uitschieter. Totaal werd er 53500 gram gevangen wat alweer een leuk gemiddelde opleverde. Dag winnaar werd ik zelf met 8500 gram alles gevangen aan de vaste stok op 11 meter met als aas voornamelijk maden en af en toe viel er ook wat te vangen aan een caster. De feederaars onder ons wisten nog een enkele brasem te vangen maar moesten het af leggen tegen de vaste stokkers. Gezien mijn vakwinst op de zaterdag bij de ringwedstrijd kon mijn weekend niet meer stuk.


Nederrijn (Oosterbeek) 10-09-18

JanV: meegedaande eerste wedstrijd van H.S.V. Airborne na de vakantie is weer een feit. Gevist werd er in de Neder-rijn in Oosterbeek op de strekdam. Met 17 deelnemers was het hele stel weer aanwezig en iedereen had er weer goed zin in want er werd goed gevangen in de Rijn volgens de laatste berichten. Nr 2 uit de zak getrokken en vervolgens alles opstellen ging om 8.15 uur de eerste korf het water in. Lekker voorvoeren met veel casters en maden door het voer moest het vandaag doen. Wat ik zelf niet gewent is dat er gelijk vis op het voer zit, een mooie voorn die bij de kant gepakt werd door een snoek of snoekbaars maar toch hebben. Zo achter elkaar een paar mooie vissen gevangen en toen uit het niets een miezerig beetje wat wel doorging, aanslaan en het leek net of ik vast zat tot het ging zwemmen. Met een onderlijn 0,10 en haakje 16 uitermate voorzichtig, slip open gezet en maar halen en laten gaan na 10 minuten lag er een mooie snoekbaars van 64 cm in het schepnet, jammer dat ook hier deze vissen niet mee tellen, kost een hoop tijd en dan word je beloont met niets. De hele morgen beet gehad maar wel veel uitgekauwde maden en casters, verschillende haken en diktes en lengtes geprobeerd, het mocht niet baten. Na de weging bleek dat ik toch eerste was met 2100 gr. nr2 had 1900 gr. nr3 had ongeveer 900 gr. dus weer niet best. Vorige week in mijn uppie ook in de Rijn gevist en toen kon ik 50 vissen tellen met een gewicht van rond de 20 kilo, toen mooie platten nu geen één. Over 2 weken de een na laatste wedstrijd, als ik hier nog een goed resultaat haal zit er misschien de eind overwinning in!


Amsteldrecht (Nieuwveen) 08-09-18 / 18C - ZW3 -    bewolkt

Rinus: meegedaan aan de 56e editie van de Ring Zevenhuizen (onderlinge wedstrijd 6 regioclubs) die traditioneel gevist werd in de Amsteldrecht, waar de uitzetters al weer hééél vroeg uit de veren waren om het parcours 'veilig' te stellen. Dank daarvoor mannen! Ook deze organisatie heeft te maken met enige 'sleet' en waren er wat aanpassingen nodig om de 'zaak' te redden. Zo werd bijvoorbeeld het inschrijven als team en de daarbij behorende aanschaf van bekers etc. aan de kant geschoven, daarvoor in de plaats worden wel de resultaten van de 5 beste vissers per vereniging opgeteld om zodoende toch de bestaande verenigingswisselbeker uit te reiken. Met enige trots kan ik zeggen dat deze (voor de derde keer op rij) in handen kwam van HSW met 14,2kg. De tweede plaats was voor HSV Alphen met 10,4kg en Gr.R'dam afd. Zev/Mkp werd derde met 10,3kg. In totaal werd er 71 kilo gevangen hetgeen al aangeeft dat de vangsten niet bijster goed waren. Individueel winnaar werd John van Elswijk van afd. Zevenhuizen die op nummer C41 exact 6 kilo vis boven haalde, onder meer 3 mooie platten gevangen met de feeder tegen het riet aan de overzijde met pier en/of maïs. Proficiat! Vak B werd op nr 19 gewonnen door Erik Weijgertse van Nieuwkoop met 4,8kg met onder andere een zeelt van tegen de 3kg en een platte. Vak A werd op nr 13 een prooi voor Bert van Egmond van Alphen met 2,8kg. In dit vak waren de vangsten, enkele uitzonderingen daargelaten, dramatisch slecht met een aantal nullen. Voor HSW werd een mooie gedeelde 2e plaats in vak C uit het vuur gesleept door Rob Jenner en Gerard Reijm beide met 3,7kg op de vaste stok. In vak B werd Erwin Keizer keurig 2e met 2640gr en ikzelf 3e met 20 gram minder. Op nr B25 (smalle gedeelte links van brede stuk) gokte ik met de feeder op de afstand 3/4 en in het midden. Deze laatste stek werd verprutst door één van de bewoners daar die een lijn uit had liggen met een aasvis. Deze kwam hij met de boot inhalen omdat 'alles vast zat'. Op mijn voerplek haalde hij aasvis-vast-aan-oude-kerstboom boven! Omdat de stek op 3/4 op enkele blieken na ook verder 'niet thuis' gaf heb ik de laatste anderhalf uur op een kleine 40m tegen het riet gevist. Dit leverde verrassend genoeg naast de baarsjes, posjes en ruisvoorns ook nog een dikke platte op waarmee de uitslag voor mij draaglijker werd. Al met al toch weer een geslaagde editie van deze 'Ring' die hopelijk volgend jaar meer deelnemers trekt.


 vorige  /  pag 1 / pag 2 / pag 3


 57cm
Traject Breedvaart