Najaarswedstrijden 2021

Najaarswedstrijden John Kooij Hengelsport 2021


Verslag wedstrijd 2 op 17 oktober


De 2e door John Kooij Hengelsport gesponsorde najaarswedstrijd is een feit. Zondag 17 oktober j.l. visten 58 deelnemers onder prima weersomstandigheden aan de gebruikelijke 2 trajecten (verdeeld in 4 vakken) van de Oude Rijn in Nieuwerbrug (A en B) en aan de Buitenkerk (C en D). Tot zover niets nieuws onder de zon, qua vangsten is het echter een heel ander verhaal. Waren vorige week de vakken C en D de pineut, vandaag moeten de vakken A (7,6kg) en B (3,4kg) het ontgelden en zijn de vangsten in C (32,7kg) en D (41,5kg) acceptabel. Om met A te beginnen hier wordt gewonnen door Erik Faas met 2.010 gram zijnde 1 zeelt en enkele minivisjes, niettemin proficiat! Ook nummer 2 Dirk Bruines heeft een zeelt, dit is dan kennelijk kenmerkend als de vangsten slecht zijn. Als er sowieso geen platten te bespeuren zijn worden toch dikwijls enkele zeelten gevangen. Frappant is verder nog dat alle 5 prijzen in dit vak op de nummers 1-5 vallen. Zelf zit ik op A11 een stek met potentie, maar vandaag valt er behalve een aantal minivisjes helemaal niks te beleven. Vak B daar moet je zijn op hotspot B22, met 14kg op 10/10 als winnend gewicht! Nou, Jan van Dam droomt er nog van, het wordt daar slechts 720 gram maar wel 3 punten voor hem. Het vak wordt gewonnen op de nummers B29 en 30, Marcel Kerssies en Erwin Keizer scoorden beide 820 gram. Vak C wordt een prooi voor Juul Slabbers op kantnummer C32 met 6.000 gram, Steef Advocaat wordt met 4.380 gram 2e op het eveneens gewilde nummer 31. In vak D tenslotte zit overall winnaar Cor Hofstede op hotspot/staartnummer D60. Met 7.000 gram laat hij het hele deelnemersveld achter zich, proficiat! Nummer 2 zit naast hem, op 59 haalt Ron Gerla 4.700 gram boven water. Wederom zeggen we dank aan John Kooij die mede verantwoordelijk is voor de geweldige ‘prijzentafel’ in deze twee wedstrijden. Mede namens Daan dank voor jullie deelname en dank aan de uitzet- en weegploeg, wellicht tot volgend jaar.

 

Rinus ReichardVerslag wedstrijd 1 op 10 oktober


De 1e najaarswedstrijd vandaag 10 oktober in de Oude Rijn op de trajecten Nieuwerbrug en Buitenkerk is een feit. Met 55 deelnemers, 124 kilo vis en 15 nullen in de 4 vakken is er wisselend en over het geheel matig gevangen. Bovendien waren er grote verschillen tussen beide trajecten en in de vakken onderling, zo sprong vak B in Nieuwerbrug er met ruim 66 kilo bovenuit. Dit vak bracht ook de algeheel winnaar naar voren met 17,8kg in de persoon van Bert Windhouwer, proficiat! Hij ving in zijn eentje meer dan het gehele vak C (14kg) en D (16kg) aan de Buitenkerk, waar qua vangst en ‘nullen’ het dieptepunt lag. Veel deelnemers moesten daar genoegen nemen met 1, 2 of helemaal geen aanbeten en dat is bijzonder sneu. Toch werd hier en daar redelijk wat voorn, enkele dikke platten, een enkele zeelt en een aantal windes gevangen. Voorn was in elk geval de hoofdmoot van Bep de Bruijn winnaar van vak A met 4,1kg. Vak C was een prooi voor David Visser die met 2 platten een gewicht van 4,5kg scoorde. In vak D werd omgeving ‘balken’ met 4,4kg gewonnen door Aart Slotboom. Uiteindelijk ontstaat er altijd een eindklassement waaraan weer een bijzonder fraaie ‘prijzentafel’ verbonden is, niet in de laatste plaats gerealiseerd door de sponsoring van John Kooij Hengelsport uit Schoonhoven. Net als in alle voorbije jaren zeggen we John daarvoor weer onze hartelijk dank.

 

Uit verschillende hoeken komen blijken van waardering voor het werk en de organisatie die aan deze wedstrijden kleven en dat doet Daan (Klop) en ondergetekende deugd. Wij op onze beurt danken de uitzetters v/d parkoersen en de weegploegen, zonder hun hulp zouden ook wij met ons handen in het haar zitten.


Rinus Reichard


Hieronder de volledige uitslagen.