Koppelwedstrijd Vrije Visser is niet meer

De grote koppelwedstrijd van HSV de Vrije Visser gaat in 2020 NIET door!!!


En dat moet voor de vele koppels die elk jaar naar deze wedstrijd uit kijken zeer teleurstellend zijn. Jarenlang werd deze wedstrijd van de Vrije Visser uit Noordwijk gevist in de Haarlemmer Ringvaart maar door teruglopende vangsten sinds enkele jaren in het NH Kanaal tussen Akersloot en Alkmaar. Helaas werden de pogingen van organisator Theo Meeuwenoord om de wedstrijd voor 2020 weer op poten te krijgen al in een vroeg stadium ‘gedwarsboomd’. Zo is er op korte termijn geen toestemming te  verkrijgen van HSV Alkmaar voor de koppelwedstrijd begin mei op het NH Kanaal. Sterker nog, als er al ‘akkoord’ wordt verkregen kan de vergunning pas eind april 2020 worden verwacht, nadat eerst de ‘locale’ partijen, de Federaties en Sportvisserij Nederland hun planning voor dit water hebben ingediend. In het korte tijdsbestek dat dan nog resteert kan natuurlijk niemand een degelijke wedstrijd ‘van  de grond krijgen’. 


In een poging te ‘verkassen’ naar het NH Kanaal tussen Neck en Spijkerboor loopt Theo tegen soortgelijke problemen aan al is de termijn dat een eventuele vergunning kan worden verwacht hier aanzienlijk korter. Maar met een nieuw/ander parcours heb je te maken met veel facetten op het gebied van hernieuwd organiseren en daar zat de ‘commissie’ van Theo niet echt op te wachten! 


Onderling overleg, verworven adviezen links en rechts en slapeloze nachten hebben er toe geleid dat Theo en zijn mannen de handdoek in de ring gooien. Met andere woorden de ‘grootste koppelwedstrijd van Nederland’ is niet meer en dat is hééél jammer! Uiteraard danken we Theo en zijn mannen voor hun jarenlange inzet voor deze bij velen hoog aangeschreven koppelwedstrijd en het plezier dat daaruit voortvloeide.


Mannen bedankt en wie weet ‘keert het tij’ de komende jaren nog eens…..!?


Rinus Reichard